середа, 17 грудня 2008 16:15

Григоришину заборонили в"їзд в Україну

Григоришину заборонили в"їзд в Україну

У вівторок увечері на територію України не пустили російського бізнесмена Костянтина Григоришина, 43 роки. Він уродженець Запоріжжя, із 1990-х має в Україні бізнес. Зокрема його компанія "Енергетичний стандарт" володіє акціями низки енергорозподільних підприємств. Також має акції Запорізького трансформаторного заводу, "Укррічфлоту", Севастопольського морського заводу, "Турбоатому". У політикумі говорять, що багато років Григоришин є спонсором Компартії України.

Напередодні від"їзду до Росії Костянтин Григоришин дав інтерв"ю інтернет-виданню "Українська правда", в якому зокрема розкритикував керівництво України.

— Наскільки я знаю, Балога шукає приводу, аби зробити мене нев"їзним до України, та й не тільки він, — сказав бізнесмен.

У Службі безпеки України причини заборони на в"їзд Григоришина пояснили так.

— Це зроблено у зв"язку з його протиправною діяльністю, пов"язаною з організацією низки рейдерських захоплень стратегічно важливих державних підприємств енергетичної галузі, — каже речниця СБУ Марина Остапенко, 39 років. — Це жодним чином не має стосунку до політики.

Однак Григоришин відкидає звинувачення в рейдерстві. Говорить, що в такому разі його могли б впустити в Україну й допитати.

— Останнім часом СБУ чинила тиск на моїх друзів і партнерів, при чому під надуманим приводом, — каже він. — Коли ми в неформальній обстановці запитували про це слідчих, вони рекомендували звернутися до якогось Тиберія Дурдинця. Казали, що це політичне питання.

Тиберій Дурдинець є заступником голови СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Григоришину заборонили в"їзд в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі