середа, 26 січня 2011 10:23

"Гриценко тримав усіх у Криму в єжових рукавицях"

Міліція взяла під арешт колишнього спікера Верховної Ради Криму, тепер кримського депутата-"регіонала" 52-річного Анатолія Гриценка. Його підозрюють у махінації з відчуження ділянки 4,8 тис. га військового радгоспу "Азовський".

— Я свого часу завалив прокуратуру Криму матеріалами щодо безпорядку, який коївся із землею під час спікерства Гриценка, — говорить колишній керівник кримської міліції Геннадій Москаль, 60 років. — Але ніякої реакції не було. Тодішній прокурор Володимир Бойко не міг знайти складу злочину у діях спікера. Партія регіонів не була там в опозиції, а була при владі. Гриценко тримав усіх у Криму в єжових рукавицях. Без його дозволу не виділяли ні один шматок землі. Він уже мав відсидіти та вийти. У мене є відчуття, що якщо піднімуть усі матеріали, його посадять.

Зараз від в'язниці Гриценка можуть урятувати мовчання, лояльність та визнання вини, вважає директор Інституту глобальних стратегій 54-річний Вадим Карасьов:

— Влада хоче продемонструвати Заходу та українській спільноті, що не проводить вибіркову боротьбу із корупцією, що незалежно від партійної прописки піддає арешту будь-якого чиновника, котрий зажрався. Для них Гриценко не такий уже й "свій". "Свої" — це ті, які з Макіївки та Донецька чи групи Дмитра Фірташа.

Зараз ви читаєте новину «"Гриценко тримав усіх у Криму в єжових рукавицях"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі