вівторок, 03 лютого 2009 18:12

Гриценко пропонує скасувати посаду прем"єра

Учора в кулуарах Верховної Ради нардеп від блоку "Наша Україна — Народна самооборона" 51-річний Анатолій Гриценко представив свій проект змін до Конституції.

— Якщо зараз її внести в парламент, то шансів немає, — визнає він. — Однак, чим гіршою буде ситуація і поглиблюватиметься криза, тим більше людей зрозуміють, що нам потрібна відповідальна влада.

Нардеп пропонує, аби уряд формував і очолював президент. Тобто посаду прем"єра треба скасувати. Також, щоб 226 депутатів Верховної Ради могли ініціювати референдум про недовіру главі держави.

Доки Гриценко розповідає, поміж журналістами ходить колишній нардеп-"нашоукраїнець" Борис Беспалий. Роздає проект Конституції Гриценка на 60 аркушах. Беспалий входив до робочої групи з його написання.

Він розповідає, що, за їхнім проектом, президент зможе розпускати парламент лише раз на чотири роки. Ще Гриценко й Беспалий пропонують на рік скоротити повноваження глави держави, сільських та міських голів і депутатів. Екс-нардеп каже, що ця Верховна Рада за їхній проект не проголосує. Але для його авторів важливо, щоб ці пропозиції почули виборці.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко пропонує скасувати посаду прем"єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі