середа, 04 квітня 2007 17:40

Гриценко на засіданні кабміну сперечався з Януковичем (Репортаж)

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Після указу про розпуск парламенту Віктор Янукович оголосив, що треба узаконити положення Універсалу національної  єдності
Після указу про розпуск парламенту Віктор Янукович оголосив, що треба узаконити положення Універсалу національної єдності

На вчорашнє засідання Кабінету Міністрів пустили лише телеоператорів та фотографів. Журналісти змушені спостерігати за засіданням по телевізору з прес-центру.

Віктор Янукович, 56 років, запізнюється на 10 хв. Віце-прем"єри Дмитро Табачник та Андрій Клюєв сидять за столом та про щось весело говорять. Прем"єр заходить, усі підводяться.

— Доки не буде розглянуто це питання в Конституційному суді, ніякої підготовки ні до яких виборів ми не будемо проводити, — каже про указ президента. — Тільки після рішення суду ми з вами будемо приймати всі необхідні рішення, які будуть стосуватися виборів.

Додає, що не можна допустити будь-якого тиску на Конституційний суд.

Каже, що з нинішньої ситуації є вихід. Пропонує скасувати і указ президента, і ухвалені після його оприлюднення постанови Верховної Ради. Також — прийняти політичне рішення щодо переходу депутатів з опозиції до коаліції. Янукович каже про готовність іти на поступки і в законі про Кабінет Міністрів. Пропонує також розглянути, як можна узаконити Універсал національної єдності.

— Завжди при компромісах втрачає і одна, й інша сторона. Ми готові до цього, ми будуємо демократичну країну і ніколи не відійдемо від своїх принципів, — говорить Янукович. — У нас є час сісти за стіл переговорів. Можливість вийти з цієї кризи є, і багато в чому це залежить від президента держави.

Після виступу прем"єра міністри висловлюють прем"єрові свою підтримку. Лише міністр оборони Анатолій Гриценко, 49 років, висловлює протилежну думку.

— Це є рішення. Ми свої рішення поважаємо — так само маємо поважати й рішення президента. І ми не можемо чекати, коли суд через три дні, три місяці, три роки скаже своє слово.

Міністр внутрішніх справ Василь Цушко, 44 роки, знаходиться в цей час у кімнаті біля зали урочистих засідань. Запитує, чому журналісти не в залі. Потім жартує, що його також не пускають:

— Я опасен как для одних, так и для других.

Через 15 хв. після початку розгляду порядку денного Янукович іде. У нього запланована зустріч із послами країн Євросоюзу та "Великої вісімки".

Зараз ви читаєте новину «Гриценко на засіданні кабміну сперечався з Януковичем (Репортаж)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі