четвер, 23 квітня 2009 18:16

Фото Юлії Тимошенко є в меню ресторану її доньки

Автор: фото: Ольга Смалюхівська
  Євгенія Тимошенко у своєму ресторані ”Чірос Помодоро”. Позаду неї ліворуч сидять співвласник закладу Чіро Орсіні (спиною) та її чоловік Шон Карр (посередині)
Євгенія Тимошенко у своєму ресторані ”Чірос Помодоро”. Позаду неї ліворуч сидять співвласник закладу Чіро Орсіні (спиною) та її чоловік Шон Карр (посередині)

"Я здесь каждый день с утра и до ночи, — говорить 28-річна Євгенія, донька прем"єрки Юлії Тимошенко, про свій ресторан. — Уже так устала — не могу".

9 квітня разом із чоловіком 40-річним Шоном Карром вони відкрили італійський ресторан "Чірос Помодоро" у центрі Києва на вул. Шота Руставелі. Це їхній спільний бізнес із британським власником мережі "Чіро Орсіні". Він має такі ресторани в Лондоні, Афінах та Дубаї.

Київський розміщений у підвальному приміщенні площею більш як 100 кв. м. Це три зали у червоних кольорах. Раніше тут був бар "Гараж", де збиралися столичні байкери. Стіни обвішані фотографіями Чіро зі знаменитостями: акторами, політиками, співаками.

Приходимо в ресторан минулої п"ятниці, близько 17.30. Праворуч від входу біля барної стійки за столиком сидять Євгенія з чоловіком, Чіро та кілька їхніх друзів. У Шона на куртці ззаду написано "Падонок". У Чіро — вишита гітара із блискітками, на шиї багато хрестиків, на руках браслети з бісеру. Євгенія виглядає стомленою. Одягнена у сірий светр та чорну спідницю. Зверху — темний короткий піджак під груди. Розмовляють англійською.

Чорнява офіціантка пропонує вибрати місце, де сидітимемо. Проводить у зал для курців. Там зайнятий лише один столик. На стільцях і тарілках написана назва закладу. Пропонує два меню — із їжею та напоями. На звороті першого меню є фото: Чіро та Юлії Тимошенко з розпущеним волоссям.

Ціни вищі за середні. М"ясне асорті, підсмажене на грилі, коштує 120 грн, хоча в інших ресторанах такого типу — до 100 грн. За 225 г "Телятини по-римськи" доведеться заплатити 135 грн. Звичайна піца обійдеться в 70–80 грн, хоча за 47 грн можна замовити 380 г піци "Маргарита" — з помідорами та сиром. Салати коштують близько 70 грн, рис із грибами — 140 грн, тигрові креветки — 245 грн. Вина — від 400 грн, вони тут лише італійські та французькі. Найдорожче "Дом Периньйон" — 4770 грн. Пляшка мартіні — 440 грн. Є й пиво. Найдешевше українське "Микулинське" — 22 грн за півлітра. Все інше — іноземне по 30–40 грн за бокал.

Це в нас уперше замовляють лобстера

Офіціантки одягнені в чорне. На руках — сітчасті рукавички до ліктів. Розмовляють російською. Бармени — лише хлопці, теж у чорному.

Ольга розповідає, що вчиться в університеті і тут підробляє по змінах. Перша — з 12.00 до 22.00, а друга — з 22.00 до 5.00. Каже, що зазвичай багато людей приходить увечері. Серед відомих називає хлопців із гурту "ґрін ґрей".

— Часто навідуються друзі Жені і Шона, — зазначає.

Додає, що за сусіднім столиком сидить із молодою білявкою друг Каррів із Італії. До нього підсідає Чіро. На столі — лобстер. Саме цей 10-ногий рак є коронною і найдорожчою стравою ресторанчика: він коштує майже 1000 грн. Його полюбляє Євгенія. До італійця виходить шеф-кухар ресторану. Цікавиться, чи сподобалася страва. Той каже, що смачно.

— Це в нас уперше замовляють лобстера з дня відкриття ресторану, — зазначає офіціантка. — Ми їх виловлюємо живих із акваріуму і готуємо.

Показує на перехід між цим залом та призначеним для некурців. Там акваріум, де плавають чотири лобстери. У кожного перев"язані щупальці.

У ресторані звучить клубна музика. Дівчина говорить, що ввечері співають наживо маловідомі виконавці, а з опівночі до п"ятої ранку грає діджей.

— Якщо багато охочих потанцювати, то зсуваються столи. Поки що ніхто з сусідів згори не скаржився. Бо це підвальне приміщення і звук наверх не доходить.

Шон, Євгенія та Чіро з друзями перебираються у зал для курців. Сідають за зарезервований столик.

До Євгенії приходить чорнява подружка. Із нею вона відсідає за столик навпроти. Замовляє собі зелений чай. Її подруга — біло-кавове морозиво.

— Принесіть ще одну ложечку, — просить Тимошенко офіціантку.

Разом із подругою їдять морозиво із однієї піали.

Із кухні виходить шеф-кухар італієць. Привітно усміхається і махає рукою. Несе корзину з хлібом.

Просимо сфотографуватися з Євгенією. Вона червоніє.

— Канєшно, — ніяковіє і позує посеред зали. — Приходьте до нас ще.

Зараз ви читаєте новину «Фото Юлії Тимошенко є в меню ресторану її доньки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі