вівторок, 31 серпня 2010 00:45

Філенко тричі за літо був на рибалці

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Нардеп-”нунсівець” Юрій Бут (в центрі) спілкується із колегами у сесійній залі під час позачергового засідання Верховної Ради 30 серпня
Нардеп-”нунсівець” Юрій Бут (в центрі) спілкується із колегами у сесійній залі під час позачергового засідання Верховної Ради 30 серпня

"Ну что, Василий Георгиевич, к труду и обороне готовы?" — запитує "регіонал" 56-річний Михайло Чечетов у свого однопартійця 62-річного Василя Хари перед позачерговою сесією Верховної Ради в понеділок уранці.

— Готов, не готов — придется, — всміхається Хара і притискає до себе папку законопроектів. Прямують до сесійної зали.

На позачергове засідання парламентарії збираються за ініціативи Партії регіонів. Там вирішили внести зміни до закону "Про місцеві вибори".

На екрані висвічується кількість зареєстрованих депутатів — 411. Насправді ж у залі не більше 200 людей. Засмаглі нардепи жваво перемовляються, діляться враженнями з літнього відпочинку.

— Їздив із дітьми й дружиною в Туреччину, — каже "нунсівець" Анатолій Гриценко, 52 роки.

— Я із сім"єю поїздив Італією, — хвалиться 50-річний Анатолій Семинога із БЮТ.

Коридором, похиливши голову, прямує "бютівець" Володимир Філенко, 54 роки. На вигляд стомлений. Каже, що приїхав із Харківщини:

— Постійно був на окрузі. Клопотав по господарству: садок, город. Добре, що влітку хоч два тижні в санаторії "Березовські мінеральні води" від Харковом попив водички. Усього тричі за літо був на рибалці.

Парламентарії розглядають зміни до закону "Про місцеві вибори". Він перший у порядку денному. Ще є питання про повернення заощаджень Ощадбанку СРСР і тарифи на житлово-комунальні послуги.

Доки у залі обговорюють вибори, "регіонал" 36-річний Олексій Журавко на інвалідному візку в супроводі двох охоронців спускається до парламентської їдальні. Підвозять його до прилавку.

Нардеп замовляє рис із курячою котлетою і варений язик

— Щось худо тут сьогодні, — каже Журавко.

— Так ще сезон не почався, — відповідає продавщиця.

Нардеп замовляє собі рис із курячою котлетою і варений язик. Охоронці беруть по кексу й каву.

Майже дві год. депутати обговорюють зміни до закону про вибори. 264 парламентарії голосують за законопроект лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

Поправки запроваджують кілька норм.

1. Скасовано заборону брати участь у виборах партіям та їх осередкам, які зареєструвалися менш як рік тому.

2. Збільшено кількість членів територіальних виборчих комісій із 15 до 18.

3. Надано право подавати кандидатури до територіальних виборчих комісій не лише місцевим організаціям партій, представленим у Верховній Раді, а й усім місцевим організаціям партій, зареєстрованим в Україні.

4. Визначено порядок відбору кандидатур до складу територіальних виборчих комісій. До них входитимуть 15 осіб від місцевих організацій політичних партій, представлених у парламенті, та троє осіб із-поміж кандидатур, поданих місцевими організаціями партій, яких визначатимуть жеребкуванням.

Законопроекти від опозиції Рада відхиляє. Блок Юлії Тимошенко пропонував надати право формувати територіальні й дільничні виборчі комісії всім без винятку партіям на паритетних засадах — порівну від коаліції й опозиції.

— А так навіть після внесення поправок до закону комісії на 90 відсотків складатимуться з представників провладної коаліції, — вважає "нунсівець" Ярослав Кендзьор, 69 років. — І вони будуть рахувати, як захочуть.

"Бютівці" вважають, що влада зумисне допускає до виборів молоді партії, щоб розпорошити опозиційний електорат.

— Я не розумію, в чому обмеження при формуванні комісій, — каже Михайло Чечетов. — Буде рівне представництво від усіх політичних сил.



Верховну Раду причепурили на 35 мільйонів гривень


У сесійній залі Верховної Ради під час депутатських літніх канікул зробили косметичний ремонт. Витратили на це 35 млн грн. Така сума була закладена в бюджеті 2010 року.

Килимові доріжки будівлі парламенту почистили від пилу. Замінили в залі покриття підлоги. Оновили паркет. Замінили штори на вікнах, побілили стіни і відновили позолоту на барельєфах. У парламентському дворі вирівняли тротуарну плитку. Робочі місця депутатів не змінилися.

Зараз ви читаєте новину «Філенко тричі за літо був на рибалці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі