середа, 27 травня 2009 18:35

Єхануров готовий захищатися від "наїздів" Тимошенко

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Міністр економіки Богдан Данилишин (зліва) вітається із міністром оборони Юрієм Єхануровим перед початком засідання уряду. Між ними стоїть міністр юстиції Микола Оніщук та сидить виконувач обов’язків міністра закордонних справ Володимир Хандогій
Міністр економіки Богдан Данилишин (зліва) вітається із міністром оборони Юрієм Єхануровим перед початком засідання уряду. Між ними стоїть міністр юстиції Микола Оніщук та сидить виконувач обов’язків міністра закордонних справ Володимир Хандогій

"Юрий Васильевич, идем покурим. Все равно еще полчаса торчать без работы", — говорить міністр із питань житлово-комунального господарства 48-річний Олексій Кучеренко до міністра палива й енергетики Юрія Продана, 50 років, перед учорашнім засіданням уряду.

Кучеренко вішає на свій стілець піджак. Ідуть із Проданом у курилку.

До зали заходить міністр оборони 60-річний Юрій Єхануров. Дивиться, що на місці міністра внутрішніх справ сидить глава вугільного відомства Віктор Полтавець, 71 рік і спілкується із міністром праці та соціальної політики Людмилою Денісовою.

— О! А ви що, пересідаєте в крісло Луценка?— запитує Єхануров у Полтавця.

— Та ні. Боже збав! —  відповідає той.

— А я вже думав, що у нас глава МВС змінився, — продовжує жартома міністр оборони.

— На сьогодні можна було б помінятися. Але не на довше, — відказує Полтавець.

Єхануров ставить перед собою течку паперів.

— У мене нині бойовий настрій, — спокійно каже "ГПУ". — Я до всього готовий. Якщо йде "наїзд" зі сторони Тимошенко, я буду діяти відповідно. Але головне, що я хочу сказати —  за день уся армія з"їдає лише три кілограми ковбаси!

Минулого тижня на засіданні Кабміну Тимошенко звинуватила міністра та його відомство в корупції. Серед прикладів назвала закупівлю ковбаси за ціною вдвічі дорожчою, ніж вона є.

Коли охоронець каже, що йде глава уряду 48-річна Юлія Тимошенко, міністри швидко сідають по місцях і замовкають. Прем"єр пояснює, що запізнилася на 30 хв., бо проводила важливу нараду.

О! А ви що, пересідаєте в крісло Луценка?

Зазначає, що план власних надходжень до Пенсійного фонду за цей місяць виконаний на 108%:

— Усі прогнози недобросовісних політиків про те, що пенсії не виплачуватимуть, я хочу раз і назавжди спростувати.

За словами Тимошенко, при формуванні бюджету на наступний рік має бути перерозподіл грошей із центру в регіони.

— Я не підпишу і не підтримаю бюджет, якщо там не буде прямого планування бюджетів сіл і селищ. Достатньо керувати фінансами з центру, — підвищує голос глава Кабміну і скоса поглядає на Єханурова.

Він весь час читає якісь папери. Жодного разу не підіймає голову.

Прем"єрка пропонує залишати у місцевих бюджетах 100% податку на землю, транспортний та екологічний збір.

Насамкінець розповідає про свій візит до Лівії. Каже, що ця країна готова постачати в Україну 600 тис. т нафти для Кременчуцького нафтопереробного заводу. А також вкладати гроші в будівництво нового нафтопереробного заводу. Натомість до кінця цього року до Лівії поставлять три українських літаки.

— За них попередній нікчемний та бездарний уряд взяв передоплату, але не здійснив поставки. Гроші, які проплатила Лівія, були розкрадені тодішнім керівництвом, — каже Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Єхануров готовий захищатися від "наїздів" Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі