пʼятниця, 17 березня 2017 07:00

"Дострокових виборів не подарую"

— Сценарій писали не в Україні. Щирі почуття добровольців, усіх, хто підтримував ці дії, просто використали. Це знищило Україну на Донбасі, це небезпечна стратегія. Ми вимушені були діяти рішуче й ефективно, — каже президент 51-річний Петро Порошенко про дії блокадників окупованих територій Донбасу.

15 березня дав інтерв'ю телеканалам "Інтер", ICTV та "Україна". Більш як півгодинну розмову тричі показували у вечірніх ефірах.

— Блокада дала можливість агресору виправдати визнання так званих паспортів ЛНР-ДНР, — каже Порошенко. — Друга ціль — захопити українські підприємства, передати їх російським олігархам або тим, хто втік з України, як Сергій Курченко (бізнесмен, власник групи "Східно-Європейська паливно-енергетична компанія". Після Майдану втік у Росію. Перебуває в розшуку. — ГПУ).

Ні в якому разі не закриваємо контрольно-пропускні пункти. Бо людина, яка переїжджає з окупованої території на підконтрольну українській владі, це ще додаткове щеплення проти російської пропаганди.

Парламентські вибори мають відбутися 2019 року. Рішення про дострокові вибори й розпуск Верховної Ради приймає президент. Хочу заспокоїти цих опозиціонерів. Ніяких дострокових виборів, в яких зацікавлена Росія, я їм не подарую.

Я, можливо, перший президент, який може відповісти на питання "яка буде доля Насірова?" Я не знаю.

Як і обіцяла директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард, ми отримаємо мільярд доларів. Це станеться, сподіваюся, ще в березні.

Зараз ви читаєте новину «"Дострокових виборів не подарую"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі