пʼятниця, 11 липня 2008 18:13

Донеччину може очолити Анатолій Близнюк

Новим головою Донецької обласної держадміністрації замість 63-річного Володимира Логвиненка може стати Анатолій Близнюк, 59 років. Останній теж "регіонал", голова облради. Про це говорять у Секретаріаті президента.

Заміна може відбутися наприкінці липня. На цей час запланований візит на Донеччину президента Віктора Ющенка. Подейкують, що новий керівник області матиме завдання збільшити рейтинг глави держави на сході країни напередодні наступних президентських виборів.

Анатолій Близнюк був губернатором області до 2004 року.  Критикував діяльність Віктора Януковича на посаді прем"єр-міністра. Півтора року тому він був ініціатором створення проекту альтернативного Бюджетного кодексу. Заради цього запросив до Донецька колег із інших облрад, які висловилися проти політики уряду щодо регіонів. У січні цьогоріч Близнюк відмовився виносити на порядок денний питання про підтримку організованого "регоіналами" з"їзду в Сіверськодонецьку.

— Анатолій Близнюк — один із найкомпетентніших регіональних керівників. Це може підвищити ефективність донецької влади, — каже про можливу зміну президент Центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв, 39 років.

Останнім часом Близнюк критикує уряд Юлії Тимошенко. Зокрема,  звинуватив Міністерство фінансів у тому, що не зважають на думку областей під час внесення змін до бюджету.

Зараз ви читаєте новину «Донеччину може очолити Анатолій Близнюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі