середа, 30 червня 2010 06:22

До Конституції пропонують включити дозвіл пити пиво на вулиці

У понеділок на столичному майдані Незалежності створили народний проект Конституції. Очолювана екс-главою Служби безпеки Валентином Наливайченком громадська організація "Оновлення країни", запропонувала людям придумати власні зміни до Основного закону.

— Люди мають висловити свою думку, якщо не хочуть узурпації влади, — голосно говорить координатор акції Сергій Пархоменко, 25 років.

Активісти дістають із пакетів вудки та два згорнуті прапори. Встановлюють стенд із власноруч зробленою Конституцією. Це три аркуші ватману близько метра завдовжки, з"єднані у книжку. Обкладинка обшита синьою тканиною. Жовтою фарбою намальований тризуб і напис: "Конституція України".

— Маєте дозвіл? — підходить до Пархоменка міліціонер.

— Так, — відповідає та протягує йому копію заявки на проведення акції, яку надіслали до Київської міськдержадміністрації. Міліціонер забирає документ собі.

— Громадо, пишіть свої ідеї! — кричить у мегафон Пархоменко. — Передайте свої думки політикам. Можете в карикатурній формі. Не соромтеся, люди! Підходьте!

Передайте свої думки політикам. Можете в карикатурній формі

Передає мегафон іншим членам організації. Ті ходять майданом і запрошують людей. Ніхто не погоджується писати.

Учасники акції беруться самі писати пропозиції. Великими літерами виводять "Щоб президента можна було обирати з 25 років", "Скасувати депутатську недоторканність", "Вимагаємо відкритих списків", "Зміни до Конституції тільки через всенародний референдум!". Один із присутніх телеоператорів пише: "Разрешить пить пиво на улице".

За годину підходить киянин 78-річний Володимир Євтушенко. Пише: "Необходимо вернуться к закону, по которому счастье приходит и все мы равны в созвездии братских рабоче-крестьянских республик".

Опівдні організатори несуть свою Конституцію до Адміністрації президента. Черговий на вході відправляє їх на сусідню вулицю до комітетів Верховної Ради. Там мітингувальники смикають зачинені двері. Згодом вирішують прийти іншого дня.

Підходять двоє міліціонерів. Питають, хто головний. Записують прізвища.

— Это "Оновлення країни" пришло, — звітує по мобільному міліціонер. — Их здесь 10. Принесли Конституцию. Уже уходят.

Зараз ви читаєте новину «До Конституції пропонують включити дозвіл пити пиво на вулиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі