вівторок, 12 липня 2016 00:40

Депутати бояться голосувати за конфіскацію грошей Януковича

— Члени коаліції блокували парламентську трибуну з вимогою повернути вкрадені Януковичем гроші у держбюджет. Це майже 50 мільярдів гривень, — каже народний депутат від "Народного фронту" 37-річна Тетяна Чорновол.

8 липня вона попросила колег по парламенту проголосувати за законопроект про конфіскацію коштів екс-президента Віктора Януковича. Вони мали б перейти в державний бюджет.

— Сума, яка зараз є на Єдиному державному казначейському рахунку, наближається до нуля, — ­продовжує Тетяна Чорновол. — В Ощадбанку арештовано 1 мільярд 248 мільйонів доларів готівкою та в облігаціях Януковича і його поплічників. Із них 618 мільйонів — в облігаціях (цінні папери, які випускали, щоб закрити дефіцит держбюджету. — ГПУ). Держава ще й змушена нараховувати відсотки за цими облігаціями. У законопроекті йдеться про конфіскацію цих коштів та повернення їх у бюджет.

Усе це мала б пояснювати не я, а високопосадовці. Генеральний прокурор Юрій Луценко про це мав би говорити з парламентської трибуни. Я звертаюся до президента: прийдіть у Верховну Раду і скажіть про велику державну вагу цього питання.

— Кожен у парламентській залі накладає закон про спецконфіскацію на себе. Тому боїться його застосування, — розповідає 38-річна Вікторія Сюмар, депутат із "Народного фронту".

Цей закон діятиме лише до 1 січня 2017 року. Поширюватиметься тільки на тих, хто протягом півроку перебуває в розшуку. Його ухвалення дозволить профінансувати зміцнення обороноздатності країни. Ці гроші закладені в бюджеті на фінансування армії. Противники закону не пропонують жодного іншого способу закрити бюджетну діру для системи оборони.

Зараз ви читаєте новину «Депутати бояться голосувати за конфіскацію грошей Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі