вівторок, 06 липня 2010 03:15

Депутати звільнили Семиноженка і Бойка

Верховна Рада відправила у відставку віце-прем"єра з гуманітарних питань 60-річного Володимира Семиноженка. Він пропрацював 113 днів. Це рекорд короткочасного перебування на посаді такого рівня. Перша його віце-прем"єрська каденція тривала 119 днів, із серпня по грудень 1999-го в уряді Валерія Пустовойтенка.

— Ідуть вибори, гуманітарна сфера стає розмінною картою як для опозиції, так і для коаліції, — пояснює Семиноженко.

Політолог Михайло Погребінський, 64 роки, припускає, що віце-прем"єра звільнили через те, що заступникя глави Адміністрації президента Ганна Герман хоче зайняти цю посаду:

— Він не був особливо впливовою особою в колах Партії регіонів. І не належав до цієї команди. У нього абсолютно позитивна репутація. Він насправді є єдиним ученим в уряді, який прийшов із науки і який здатний зрозуміти виклики цивілізації.

— Очевидно, всередині коаліції тривають розбірки, потрібно дати вагомі посади іншим групам впливу, — каже 45-річний Володимир Бондаренко, керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень. — Не виключено, що і групі Дмитра Фірташа, яка стає все потужнішою. Політичні ляльководи порахували, що в Кабміні забагато чужих, і вирішили "перетрясти" посади. Президент починає розраховуватися з тими, хто дав на вибори більше грошей.

Разом із Семиноженком депутати звільнили міністра охорони навколишнього середовища "литвинівця" Віктора Бойка. Слідом можуть відправити міністра охорони здоров"я Зиновія Митника, міністра вугільної промисловості Юрія Ященка та міністра аграрної політики Миколу Присяжнюка. Уже зареєстрована постанова про звільнення віце-прем"єра Сергія Тігіпка.



Найпомітніші заяви Семиноженка на посаді віце-прем"єра


15 березня в телеефірі програми "Чорне і біле" сказав: "Не хотів би перетворитися на віце-прем"єра з Голодомору, з ОУН-УПА, з проблем героїзації Бандери".

28 березня у прямому ефірі "Шустер Live" заявив: "Варто розглянути ідею створення союзу України, Росії й Білорусі". Пізніше, після розмови з президентом, додав: "Прошу всі дискусії навколо обговорення саме реакції аудиторії програми щодо так званого союзу України, Росії та Білорусі вважати провокаційними й такими, які не мають ніякого відношення до політики президента й дій Кабміну".

24 квітня під час круглого столу з кінематографістами сказав: "Норма про дубляж фільмів українською фактично нічого не принесла ні українському кінематографу, ні українському глядачеві. Кількість якісних фільмів у українському прокаті зменшилася. Стали переважати фільми, які можна назвати "фаст-фудами".

7 травня заявив: "Влада не перешкоджатиме спорудженню пам"ятника Сталіну в Запоріжжі, щоб не загострювати зіткнення різних думок".

Зараз ви читаєте новину «Депутати звільнили Семиноженка і Бойка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі