четвер, 19 березня 2009 17:17

Депутати не домовилися про заміну міністрів

— У середу під вечір Тимошенко сидить на засіданні з націонал-патріотами. Тут їй та іншим у залі приходить СМС-розсилка на телефон із моєю заявою, — розповідав учора в кулуарах Верховної Ради "бютівець" Святослав Олійник, 33 роки. — Вона читає повідомлення і робить здивований вигляд, а потім починає усміхатися.

У той день Олійник пожартував перед журналістами, що група депутатів-"бютівців" підтримає кадрові призначення в Кабмін, якщо задовольнять їхні претензії на керівництво в низці підприємств. А саме: Укрспирт, Укрзолото і Укркорову. І цю заяву інформаційні агентства розіслали як новину. Так її й прочитала Тимошенко.

— У неї хороше почуття гумору, — розповідає про реакцію прем"єрки Олійник.

На дошці в кулуарах парламенту вивішують порядок денний на четвер. Там низка соціальних законопроектів і жодного кадрового. Хоча за день до цього депутати збиралися їх розглядати.

— Ще в середу ввечері стало зрозуміло, що жодних кадрових голосувань не буде, бо не зібралася рада коаліції щодо цього, — говорить нардеп-"нунсівець" 35-річний Владислав Каськів.

За його словами, фракція зустрічалася із кандидатом на посаду міністра закордонних справ Олегом Шамшуром. Він прилетів зі США, де працює послом, щоб просити про підтримку.

— Шамшур справив на нас позитивне враження.

Депутати з інших фракцій говорять, що з Шамшуром не зустрічалися. Хоча в середу всі фракції мали з ним побесідувати, а в четвер — голосувати.

Святослав Олійник вважає, що спочатку можна проголосувати за звільнення міністрів, оскільки голоси за це пообіцяли дати комуністи і деякі "регіонали". А потім — шукати можливості призначення нових урядовців.

— В іншому випадку кадрові рішення можуть затягнутися надовго, — каже Олійник. — Бо зараз уже по кілька кандидатів на місце. Наприклад, на міністра юстиції — аж п"ятеро претендентів. Ось один із них.

Показує рукою на "нунсівця" Віктора Шемчука, який проходить повз.

Сходами на другий поверх повільно підіймається комуніст Олександр Голуб, 41 рік. Він запізнився на засідання більш ніж на годину. Навпроти йде його однопартієць Спиридон Кілінкаров, 40 років.

— Будуть сьогодні кадрові рішення? — запитує Голуб. — Ніхто нічого не каже?

— Там ще вирішується це питання, — неохоче відповідає Кілінкаров.

— Ну й добре, — каже Голуб і, не дійшовши до сесійної зали, повертається і йде до виходу.

Зараз ви читаєте новину «Депутати не домовилися про заміну міністрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі