середа, 25 листопада 2009 07:31

Депутати хочуть змінити слідчих із отруєння глави держави

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка затвердила попередній звіт. У ньому йдеться, що виборцям нав"язують версію навмисного отруєння глави держави. Висновок оголосять, щойно це питання включать до порядку денного засідання парламенту, розповідає голова комісії,  нардеп-"регіонал" 49-річний Володимир Сівкович.

Поки що текст тримають у секреті. Про це просив Сівкович.

— Інакше це питання взагалі до порядку денного не внесуть, — пояснює, натякаючи на скандальність зібраної інформації.

У звіті депутати радять Генпрокуратурі терміново змінити слідчу групу та порушити проти її членів кримінальні справи за фальсифікації даних. Вважають, що аналіз крові Ющенка сфальсифікували за кордоном. Наполягають зробити додаткові аналізи й дослідити в Інституті екогігієни і токсикології ім. Медведя.

— За п"ять років, що тягнеться слідство, не з"явилося жодного підозрюваного чи обвинувачуваного, — говорить член комісії, депутат-"нунсівець" 58-річний Геннадій Москаль. — Треба запросити незалежних експертів із-за кордону, на яких не матимуть впливу політики.

Комісія Сівковича працювала півроку. Обсяг підготовленого звіту — 15 сторінок.

Зараз ви читаєте новину «Депутати хочуть змінити слідчих із отруєння глави держави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі