середа, 28 листопада 2007 17:48

Черномирдін заперечує геноцид українців

Посол Російської Федерації 69-річний Віктор Черномирдін провів учора в Києві прес-конференцію, присвячену недільним виборам до Держдуми. Повідомив, що в Україні для російських громадян відкриють п"ять виборчих дільниць.

У залі посольства годинник б"є одинадцяту. За 5 хв. заходить Черномирдін. За ним — сім працівників посольства. Двоє сідають поряд із послом, інші притуляються спинами до стіни біля дверей.

— 2 грудня — важлива подія для наших громадян, — говорить Черномирдін. — Сподіваємося, що вибори пройдуть демократично.

Прогнозує, що до Державної думи потраплять щонайменше три партії: "Єдина Росія" з президентом Володимиром Путіним на чолі, Компартія Геннадія Зюганова та Ліберально-демократична партія Володимира Жириновського.

У Черномирдіна запитують, чи відшкодує Росія  завдані Україні в Керченській протоці екологічні збитки. На початку листопада внаслідок аварій російських суден у море вилився мазут. Посол відповідає, що платитимуть власники тих кораблів.

Працівник прес-служби посольства просить ставити питання лише щодо виборів до Думи.

— Спитайте, де в Україні відкрили дільниці для голосування, — радить він.

Натомість журналісти запитують про Голодомор 1932–1933 років.

— Був голод у Радянському Союзі й постраждали радянські громадяни, — червоніє Черномирдін. — Але не можна погодитися, що геноцид був лише проти українців. Тут жили не тільки вони, а й росіяни, євреї, татари. Голод нікого не вибирав.

Посол згадує, що його родичі з Уралу розповідали: в ті часи всі вимирали й не було кому їх ховати.

Зараз ви читаєте новину «Черномирдін заперечує геноцид українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі