пʼятниця, 31 липня 2009 07:12

Центрвиборчком просить на президентські вибори 1,7 мільярда гривень

На президентські вибори 2010 року Центральна виборча комісія просить виділити 1,7 млрд грн. Це уп"ятеро більше, ніж 2004-го. Тоді на вибори президента витратили близько 391 млн грн.

— Демократія дешевою не буває, — пояснює величезні фінансові потреби ЦВК заступник її голови 35-річний Андрій Магера.

Більшість грошей витратять під час голосування. На сьогодні ЦВК уже перерахували 673 млн грн. Цьогоріч із них використають 212 млн, решту повернуть до бюджету до наступного року.

80% коштів піде на оплату праці членів виборчих комісій і дільниць. Останніх, за даними ЦВК, буде понад 34 тис., і працюватимуть там близько 2,5 млн осіб.

— Іще 20 відсотків суми буде витрачено на виготовлення інформаційних плакатів, — веде далі Магера. — За рахунок бюджету фінансується передвиборна агітація. На ці ж кошти друкуватимуть бюлетені. Оплачуватимуть приміщення виборчих комісій, транспорт і зв"язок.

Додає, що якщо хтось із кандидатів захоче агітувати додатково, може це робити за кошти свого виборчого штабу.

— Я не бачу особливих підстав для такого подорожчання виборів, — каже колишній голова ЦВК 61-річний Ярослав Давидович. — Якогось особливого технічного оснащення не купували.

Член Комісії за квотою Партії регіонів Тамара Астахова пропонує також розглянути фінансування можливих дострокових парламентських виборів. Мовляв, є висока ймовірність їх проведення після президентських.

Зараз ви читаєте новину «Центрвиборчком просить на президентські вибори 1,7 мільярда гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі