понеділок, 26 лютого 2007 16:36

Бродський хоче створити потужну праву партію

47-річний депутат Київради Михайло Бродський відновлює партію "Яблуко". У березні 2005 року її з"їзд ухвалив рішення про саморозпуск, а члени партії увійшли до "Батьківщини" Юлії Тимошенко. Згодом за списками БЮТу Бродський став депутатом міської ради Києва.

— Ідеться про створення потужної національної партії, яка зможе мати вплив не тільки у парламенті, але й на місцях, — розповідає про свої плани Бродський.

За його словами, конфлікту між ним і Тимошенко немає. Нагадує, що вийшов із фракції БЮТу в Київраді через те, що БЮТівці співпрацювали зі столичним мером Леонідом Черновецьким.

— Блок Тимошенко має лівий ухил, і програма БЮТу має ліві ідеї, — каже Михайло Бродський. — Для мене більш стратегічно відстоювати праву нішу.

Він хоче, аби "Яблуко" виражало інтереси середнього класу, а з БЮТом планує співпрацювати. Мовляв, у деяких питаннях їхні інтереси збігаються.

— Якщо узгодимо спільну програму до найближчих парламентських виборів, то "Яблуко" може увійти до складу БЮТу, — припускає Бродський. — Але нині йдеться про стратегічну нішу — представництво середнього класу в політичних колах.

Зараз ви читаєте новину «Бродський хоче створити потужну праву партію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі