пʼятниця, 16 червня 2017 05:25

"Бити на камери може той, хто усвідомив свою безкарність"

Автор: www.golos-naroda.tv
  Керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін б’є в обличчя журналіста Всеволода Філімоненка 8 червня біля Дніпровського військкомату в Києві
Керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін б’є в обличчя журналіста Всеволода Філімоненка 8 червня біля Дніпровського військкомату в Києві

— Навіть найстрашніші наші політики, як Єфремов, Тихонов чи Королевська, ніколи не дозволяли собі поводитись так на камери. Таке може собі дозволити людина, яка усвідомлює свою безкарність, маючи "дах" в органах чи службах. Якщо Шабунін не психічно хворий, значить він злочинець і понесе за це відповідальність, — каже журналіст 31-річний Всеволод Філімоненко.

8 червня сталася сутичка між ним та головою Центру протидії корупції 32-річним Віталієм Шабуніним. Антикорупціонер ударив журналіста в обличчя після запитання: "Чому ви не воюєте в АТО?" Розмовляли біля Дніпровського військкомату столиці. Туди Шабунін прийшов із повісткою, яку йому вручили ветерани АТО.

Голова Центру протидії корупції пояснив, що вдарив Філімоненка за образу колеги Олександри Устинової. Нібито той нагрубив, коли питав, де вона взяла гроші на відпочинок на Шри-Ланці. Філімоненко тоді написав: "Устинова купила автомобіль "Мазда" вартістю близько $17 тис. Також придбала житло в Києві. Воно коштує з ремонтом мінімум $130 тис., або 3,5 млн грн. Ці люди ніколи не займалися бізнесом, а тому не можуть пояснити джерела своїх доходів".

Шабунін коментувати конфлікт відмовився. Поїхав у відпустку за кордон. Утік, ховаючись від відповідальності, каже Філімоненко виданню "КНК Медіа". Нападникові загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

"На превеликий мій подив Мустафа Найєм (народний депутат із "Блоку Петра Порошенка". — ГПУ), колишній журналіст-розслідувач, зрадив журналістське братство і підтримав свого друга (Віталія Шабуніна. — ГПУ), — пише користувач з ім'ям "Вн Зб" у власному блозі 8 червня.

— Дуже багатьом не подобаються розслідування Філімоненка про жирування "антикорупціонерів" на грантах. Але чи бити за це? На початку зіркової кар'єри Сірьожа Лещенко (народний депутат, колишній журналіст. — ГПУ) у засідках цілодобово сидів і переслідував сина Віктора Ющенка. І навіть зумів сфотографувати в ресторані його рахунок на сто з гаком доларів. Але ніхто не пропонував тоді Лещенку морду бити, а дружбан Найєм ним навіть пишався. А ось за правдиві розслідування по команді Шабуніна колишній журналіст Мустафа вимагає бити морду".

Зараз ви читаєте новину «"Бити на камери може той, хто усвідомив свою безкарність"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі