пʼятниця, 02 жовтня 2009 07:10

"Більшість політиків трохи абрамовичі"

Автор: фото з сайту www.life.pravda.com.ua
  Художник Сергій Поярков приятелює із багатьма політиками та продає їм свої картини
Художник Сергій Поярков приятелює із багатьма політиками та продає їм свої картини

Художник 43-річний Сергій Поярков їздить "Хаммером" за $100 тис., має триповерховий будинок під Києвом на гектарі землі. Свої картини продає високопосадовцям. За одну ті платять від $5 до $50 тис. Часто буває у парламенті.

— Верховна Рада — це ж клуб колекціонерів. Фельдман із БЮТу збирає нецке, зброю, вина. "Регіонал" Нестор Шуфрич теж колекціонує зброю, мистецтво. Якось ледь не купив рояль Елтона Джона. Хоча більшість політиків трохи абрамовичі: з дитбудинку — і в мільярдери. Але сьогоднішні відрізняються від тих, які були п"ять–десять років тому. Нинішні стали благороднішими: будують храми, допомагають лікарням.

Ви спілкуєтеся з багатьма політиками. Розкажіть випадок, що вас найбільше вразив?

— Серед них у мене є справжні друзі. Кілька років тому двоє нардепів поїхали в Амстердам. Йшли п"яні до поросячого крику. На смітнику побачили шикарну коричневу пляшку. Згадали, що я їх колекціоную. Вони не пошкодували свої костюми від "Версаче", полізли за пляшкою у багнюку і привезли мені. Я ледь не заплакав.

Деякі ваші картини коштують до 50 тисяч доларів. Хто з політиків їх купує?

— Прізвищ не називатиму — некоректно. Якось на виставці в Донецьку прийшлося зняти картину. Дружина одного з перших осіб держави захотіла подарувати її на день народження чоловікові. Роботу купили за 14 тисяч доларів. Є політики, які вважають: некультурно дарувати речі дешевші за 10 тисяч доларів. Тому й дарують швейцарські годинники, картини Івана Марчука (за версією одного з британських видань визнаний генієм сучасності. — "ГПУ").

Зараз ви читаєте новину «"Більшість політиків трохи абрамовичі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі