середа, 12 квітня 2006 19:21

Білоблоцький передав адреси і отримав грамоту

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Черномирдін (у центрі) сказав Білоблоцькому (праворуч): ”Николай Петрович, дай тебе Бог здоровья”
Черномирдін (у центрі) сказав Білоблоцькому (праворуч): ”Николай Петрович, дай тебе Бог здоровья”

Російський посол Віктор Черномирдін, 68 років, урочисто передав колишньому послові України в Росії  Миколі Білоблоцькому, 62 роки, грамоту з особистою подякою від Володимира Путіна: за плідну майже п"ятирічну роботу.

Це було в Посольстві Російської Федерації. Вручення грамоти збіглося з Днем космонавтики. Черномирдін розповів, що він зранку вже встиг поговорити телефоном з Оленою Гагаріною. Вони знайомі багато років. Згадували про її батька.

— Для наших космічних держав це велике свято,— полестив українцям посол.

Черномирдін зачитав привітання від президента Путіна. В ньому йшлося про великий внесок Білоблоцького у розвиток дружби між двома народами. Від себе посол Росії сказав просто:

— Микола Петрович, дай тобі Бог здоров"я, — і обійняв.

Віктор Черномирдін розповів, як Микола Білоблоцький від простого партійного працівника дійшов до посади посла в Росії. На його думку, 1999–2004 роки були найгарячішими у стосунках двох держав. Успіх Білоблоцького як посла він пояснює його широкими зв"язками в Росії.

— Ти своєму наступникові всі адреси передав?— запитав Черномирдін. — Ну, всі адреси, мабуть, ні, але хоч основні?

Білоблоцький схвально кивнув головою. Журналісти пошепки почали з"ясовувати, про які адреси йде мова. Черномирдін вирішив не уточнювати.

Рогозін вже не вперше намагається це зробити

— Чи знаєте ви, що російська асоціація "Міжнародник" визнала вас найкращим послом Росії 2005 року? — запитав його російський журналіст

— Так, сам вчора прочитав. Не зовсім, правда, розумію, що це означає. Я просто виконую свою роботу.

Черномирдін розповів, що до спроб деяких російських депутатів відправити його у відставку ставиться "холоднокровно".

— Я людина загартована. Рогозін вже не вперше намагається це зробити. Але я знаю, чого вони всі варті, тому абсолютно спокійний.

На запитання про його ставлення до відкриття в Києві представництва Фонду громадянських свобод Березовського, російський посол відповів:

— Дякую, що сказали, я б і не знав. Мабуть, варто чекати нових ляпасів від нього. Тут його чомусь дуже люблять, постійно до нього звертаються. Він навчить вас свободи. Тут він спеціаліст.

Потім була неофіційна частина. Пили червоне сухе вино. Говорили про те, як складно організувати візит в Україну Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Білоблоцький передав адреси і отримав грамоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі