середа, 27 червня 2018 00:30

Балуха можуть звільнити

На 5 липня перенесли розгляд звернення про умовно-дострокове звільнення українського політв'язня 47-річного Володимира Балуха. Рішення прийняв підконтрольний РФ Залізничний районний суд в анексованому Сімферополі.

Володимира Балуха 14 березня 2018-го засудили до трьох років і п'яти місяців позбавлення волі за нібито зберігання вибухівки. 19 березня він оголосив безстрокове голодування з вимогою скасувати вирок. Не вживає повноцінної їжі 101 день. П'є щодня тільки 50 г киселю.

— Балуха не доставили до суду. Там не знали, що щодо нього розглядають іншу кримінальну справу в Роздольненському районному суді, — каже адвокат Ольга Дінзе. — Володимиру інкримінують дезорганізацію роботи ізолятора тимчасового тримання. Він нібито забруднив одяг начальника слідчого ізолятора.

Балуху можуть відмовити в умовно-достроковому звільненні, якщо до 5 липня суд оголосить обвинувальний вирок у цій справі.

22 червня Володимир Балух написав лист президенту України Петрові Порошенку.

"Практика терору, яку неодмінно використовують правителі 1/7 частини суші планети Земля, як виявляється, є найживучішою з усіх політичних "традицій", незалежно від кольору прапора над Кремлем. Та понад усе я волів би вберегти Україну від скочування до "дзеркальної" відповіді на дії агресора! Зла на благо не буває!" — йдеться в листі.

Зараз ви читаєте новину «Балуха можуть звільнити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі