четвер, 13 травня 2010 04:13

Азаров обіцяє доплати

"Дайте же пройти! — вигукує міністр регіонального розвитку та будівництва 62-річний Володимир Яцуба, прямуючи коридором Кабміну крізь натовп журналістів. Біля зали засідань преса чекає на представників Генпрокуратури.

— Так, Юлію Тимошенко викликали до слідчого управління для того, щоби вручити їй копію постанови про порушення кримінальної справи щодо неї, — каже заступник генпрокурора 52-річна Тетяна Корнякова. — Справа була закрита передчасно. Це все, що я можу сказати.

Заходить прем"єр Микола Азаров, 62 роки:

— Країна достойно відсвяткувала День Пєрємогі. Виявляється, й під час кризи, навіть коли попєрєднья влада зірвала бюджетний процес, можна реалізувати такі масштабні проекти — якщо працювати злагоджено, відповідально.

Критикує опозицію за проведення мітингу 11 травня під стінами парламенту:

— Вражає цинізм тих, хто ще вчора був при владі й затято хавав від суспільства, парламенту і навіть від калишнього президента текст уже підпісаних "під ковдрою" газових угод, які виявілісь зрадніцькімі і кабальними для України.

Прем"єр заявляє, що уряд планує нарахувати доплати пенсіонерам і незахищеним верствам населення за чотири минулі місяці. Їх отримають 9,5 млн пенсіонерів та 1,5 млн соціально незахищених. Про які суми йдеться — не зазначає.

Пенсіонерам мали б доплатити по 133 гривні

— Доплати по 75 гривень отримають ті пенсіонери, в яких немає повного стажу, хто отримує соціальну пенсію, а також ті, в кого був великий стаж, але маленький розмір пенсії, — коментує урядові ініціативи екс-міністр праці та соціальної політики Людмила Денісова, 49 років. — Усі ті, в кого пенсія вище 706 гривень, не одержать ані копійки.

Урядовці врахували доплати, що їх запровадив уряд Юлії Тимошенко. До прийняття бюджету прожитковий мінімум становив 573 гривні, отже, пенсіонерам мали б доплатити по 133 гривні. Уряд вирахував із 133 гривень "тимошенківські" 58 — і отримав 75.

Зараз ви читаєте новину «Азаров обіцяє доплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі