середа, 27 грудня 2006 18:08

Азаров до виборів не готується

— Я чомусь не чую аплодисментів і радісних вигуків. Ну нічого, ми їх і не потребуємо. Переживемо і без овацій, — каже на прес-конференції перший віце-прем"єр Микола Азаров. Розповідає про здобутки уряду Януковича і свої особисті. Традиційно говорить російською мовою.

Азаров хвалиться, що вдалося наповнити державну скарбницю й підготувати бездефіцитний бюджет. Економічними показниками за 2006 рік він задоволений. А бурхливе зростання економіки обіцяє не раніше 2008-го.

— Ніяких катаклізмів не буде. Усі, хто чекає соціальних заворушень, не дочекаються, — переконує перший віце-прем"єр. Запевняє, що вистачить коштів на всі соціальні виплати.

Наступного року уряд планує скоротити розрив між багатими й бідними. Обмеження максимальних пенсій до 10 тис. грн. Азаров вважає своїм досягненням. Докоряє Тимошенко та Єханурову, що за час їхньої роботи найвища пенсія чиновників могла бути в сто разів більшою, ніж у простих пенсіонерів.

Азарову подобається бюджет на наступний рік. Каже, що бюджетна дискусія з опозицією була йому не цікавою. Пропозиції піднімати пенсії й зарплати вважає безглуздими:

— Такі бюджети, як вони хочуть, можна приймати тільки перед виборами. А ми до виборів не готуємося. Їх не буде.

Перший віце-прем"єр нагадує, що уряд не змінив своєї думки щодо Бориса Тарасюка:

— Тарасюк для нас не є міністром закордонних справ. Однозначно. Я йому відкрито сказав: давай не будемо ускладнювати ситуацію. Йдеться про репутацію країни, ти ж не міністр екології або спорту. Як на нас дивляться в світі?

Зараз ви читаєте новину «Азаров до виборів не готується». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі