середа, 16 серпня 2006 17:53

Янукович з"їздив до Путіна

Автор: фото: REUTERS/Andrey Mosienko
  Президент Росії Володимир Путін, президент Білорусі Олександр Лукашенко та український прем’єр Віктор Янукович прогулюються набережною в Сочі
Президент Росії Володимир Путін, президент Білорусі Олександр Лукашенко та український прем’єр Віктор Янукович прогулюються набережною в Сочі

Учора прем"єр-міністр України Віктор Янукович, 56 років, повернувся з Росії. І відразу поїхав до Криму — розповісти про результати свого візиту президентові Віктору Ющенку.

У Сочі для проживання Януковичу надали урядову резиденцію. У ці дні там відбувався неформальний саміт країн — учасниць ЄвразЕС: Росії, Казахстану, Таджикистану, Білорусі й Узбекистану. Був також президент Вірменії. Тож український прем"єр мав можливість із усіма переговорити.

Янукович прилетів у Сочі у вівторок увечері. Тоді ж зустрівся з головою російського уряду Михайлом Фрадковим. Прем"єри разом повечеряли. А потім вийшли прогулятися по набережній біля резиденції Володимира Путіна "Бочаров ручей". Усередині ж тривала зустріч "без краваток" шести лідерів ЄвразЕС. Вони пили вино й вечеряли вишуканими стравами.

Янукович із Фрадковим гуляли, доки президенти також не вийшли на свіже повітря. Там вони ніби несподівано зустріли Віктора Федоровича з Михайлом Юхимовичем.

Як то кажуть, попили чаю, поговорили про життя

Потім Віктор Янукович мав коротку розмову з Володимиром Путіним.

— Cпокійно обговорили ситуацію. Як то кажуть, попили чаю, поговорили про життя, — розповів український прем"єр.

Учора вранці відбулася офіційна зустріч української та російської делегацій. По її завершенні Янукович повідомив, що про ціни на газ уже домовилися. За його словами, до кінця 2006-го Україна купуватиме паливо по $95 за тисячу кубометрів. Заодно вирішили закачати в українські газосховища 24,5 млрд кубів газу — близько третини річних потреб України.

Щодо цін на російський газ наступного року, то Янукович говорив про межі від $150 до $230. Сказав, що все визначатиметься в листопаді—грудні і залежатиме від цін на світовому ринку.

У поїздці до Росії прем"єра супроводжувала делегація урядовців і нардепів. До їх числа потрапили соціалісти Андрій Деркач і Микола Рудьковський, нинішній міністр транспорту. Джерела у парламенті стверджують, що саме ці двоє зуміли виторгувати у Партії регіонів крісло спікера для Олександра Мороза в обмін на прем"єрство Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Янукович з"їздив до Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі