вівторок, 04 березня 2014 06:45

Янукович став пішаком у грі Путіна

Віктор Янукович, перебуваючи в Росії, виконує роль тимчасової карти, яку можна розіграти для відокремлення Криму від України, — говорить політолог 58-річний Вадим Карасьов.

— У Кремлі зроблять усе для того, щоб розколоти нашу країну. У Росії постійно наголошують: Янукович залишається президентом України. Це дає проросійській владі в Криму юридичну зачіпку не підкорятися рішенням Києва. Використовуючи результати референдуму, Москва реалізовуватиме курс на федералізацію України, запропонувавши київській владі федеративний договір із півостровом. Таким чином, не порушуючи формально територіальну цілісність України, Росія змінить дизайн нашої держави — з унітарного на федеративний. Можливо, розраховують на те, що федералістська ідея пошириться на південь і схід України. За таких обставин Янукович знову знадобиться. Він став пішаком у грі Путіна. Тому господар Кремля поводиться обережно.

Янукович скаржиться, що Путін з ним досі не зустрівся. Справді, російський президент поки що не демонстрував йому публічної підтримки, віддавши цю сумнівну пальму першості депутатам Держдуми та міністру закордонних справ Росії. Путін вичікуватиме, спостерігатиме, як розвиватимуться події в Криму й Києві, що скажуть партнери по "Великій вісімці" — США, Японія, Велика Британія, Канада, Франція, Італія, Німеччина. Для Росії зараз найважливішим є референдум. Вона робитиме все, щоб відмежувати Крим від України.

Зараз ви читаєте новину «Янукович став пішаком у грі Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі