четвер, 07 лютого 2008 17:13

Янукович планував вступити до НАТО 2008 року

Автор: фото: Укрінформ
  24 серпня 2004 року Леонід Кучма, Віктор Янукович та Віктор Медведчук приймали у Києві військовий парад з нагоди 13-ї річниці незалежності України
24 серпня 2004 року Леонід Кучма, Віктор Янукович та Віктор Медведчук приймали у Києві військовий парад з нагоди 13-ї річниці незалежності України

Протягом двох останніх тижнів Партія регіонів використовувала тему НАТО для блокування парламентської трибуни. "Регіонали" запевняли, що спікер не мав права підписувати разом із президентом та прем"єром листа до Генерального секретаря НАТО про бажання України приєднатися до виконання плану дій щодо членства в цій організації.

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк пояснив, що так він відобразив позицію українських депутатів, які в 2003 році підтримали вступ до НАТО. Тоді "за" проголосувала уся фракція Партії регіонів.

— Тоді Янукович і "регіонали" говорили так, як хотів Кучма. А він перебував у міжнародній ізоляції і прагнув показати, що не безнадійно втрачений для Заходу, — вважає професор політології Києво-Могилянської академії 47-річний Олексій Гарань.

Він вважає, що президент, прем"єр і спікер не відкликатимуть своїх підписів під листом до Генсека НАТО. Бо це був би удар по іміджу України.

Гарань нагадує: 2004-го розробили "Стратегію економічного та соціального розвитку України на 2004–2015 роки". Керував її підготовкою тодішній прем"єр Віктор Янукович. Там зазначалося, що 2008-го наша країна має приєднатися до НАТО.

— Я вивчила безліч документів, які підписував Віктор Федорович Янукович. Він був справжнім фанатом вступу України до НАТО, — коментує нинішню позицію "Регіонів" 47-річна прем"єрка Юлія Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Янукович планував вступити до НАТО 2008 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі