середа, 10 листопада 2010 04:27

"Янукович персонально стояв на чолі фальсифікації місцевих виборів"

 

У вівторок уперше після місцевих виборів лідер "Батьківщини" 49-річна Юлія Тимошенко зібрала журналістів на прес-конференцію у партійному офісі на столичній вул. Турівській.

Вона хворіла півтора тижня. 28 жовтня після поїздки до Вінниці екс-прем'єру стало зле. За кілька днів її заступник Олександр Турчинов розказав, що у Тимошенко серйозна інфекція і є підозра на грип. Тому вона навіть не голосувала у Дніпропетровську, де прописана.

Юлія Тимошенко запізнюється на 30 хв. Заходить із помічником Михайлом Лівінським. Причин затримки не пояснює.

— Із завершення виборів пройшло дев'ять днів. На цю хвилину ще не оголошена офіційна явка на дільницях і не підведені підсумки виборів, — каже. — Така ситуація є свідченням того, що по всій країні продовжують вкидати бюлетені, переписувати протоколи, ревізуються вибори. Це були найбільш нечесні та брудні вибори в історії України. Президент говорить, що були окремі помилки, які потім будуть виправлені. Це обман. Тому що, коли йшла підготовка до виборів, міжнародні організації, члени Центрвиборчкому попереджали президента про підготовку системних фальсифікацій. Він не застосував ніяких дій, щоб їх зупинити. Президент Янукович персонально стояв на чолі машини фальсифікації місцевих виборів, керував цим процесом. Він несе повну відповідальність за фальшування виборів.

Тимошенко робить паузу, дивиться на аркуші перед собою на столі. Там надруковані тези її виступу. За нею спостерігають два нардепи-"бютівці" Олександр Абдуллін та Олександр Сочка. Останній був її прес-секретарем. Вони стоять біля дверей.

— Нового президента і його оточення треба зупиняти, — продовжує Тимошенко. — Перший крок — це повна консолідація українського суспільства навколо нових ідей розбудови гармонійних порядків у державі. Другий — не допустити ревізії виборчого законодавства до Верховної Ради. Будь-яке коригування, яке буде проведене, матиме на меті втілити ті ж моделі фальсифікації, які були застосовані на місцевих виборах. Третє, що треба зробити, — опозиційним силам знайти моделі співпраці з міжнародною спільнотою. Наша команда знає, з ким має справу. Ми усвідомлюємо, що шахрайство влади має свої інструменти й наслідки. Починаємо повну перебудову нашої політичної команди під нові виклики авторитаризму. Будемо мати сильну, потужну політичну армію, яка більше не дасть сфальшувати жодні вибори.

Зараз ви читаєте новину «"Янукович персонально стояв на чолі фальсифікації місцевих виборів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі