четвер, 05 листопада 2009 07:28

Янукович особисто роздаватиме марлеві пов"язки

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Лідер Партії регіонів Віктор Янукович з охоронцями підіймається сходами комітетів Верховної Ради 3 листопада. Йде проводити засідання свого Опозиційного уряду
Лідер Партії регіонів Віктор Янукович з охоронцями підіймається сходами комітетів Верховної Ради 3 листопада. Йде проводити засідання свого Опозиційного уряду

Засідання опозиційного уряду Віктора Януковича відбулося минулого вівторка в приміщені комітетів Верховної Ради. Першою приходить нардеп-"регіоналка" 32-річна Олена Лукаш. На спинку крісла вішає норкову шубу. Обкутується біло-зеленим шарфом, прикриває живіт — узимку має народжувати другу дитину.

Повз Лукаш ходить туди-сюди нардеп Дмитро Табачник — шукає табличку зі своїм прізвищем.

— Дмитрий Владимирович, вот ваше место, — не витримує та. — В третьем ряду.

Він здивовано підводить очі, поправляє окуляри й бачить, що стоїть біля свого місця.

До зали заходить "регіонал" Сергій Тулуб.

— Вся страна в опасности! Вся страна в опасности! — усміхається до нього Лукаш і кілька разів голосно повторює фразу.

Коли заходить її чоловік, 44-річний "регіонал" Григорій Ілляшов, вона грайливо всміхається. Табличку з його іменем поставили за два місця від Лукаш. Вона пересаджує його ближче — за своєю спиною.

— А если человек придет? — знічується він.

— Ничего, дальше посидит, — відказує Лукаш.

Усе, що не вистачатиме — братимемо з мого виборчого фонду

Із охоронцями заходить Віктор Янукович, 59 років. Сідає перед однопартійцями. 20 хв. критикує Кабмін прем"єрки Юлії Тимошенко:

— Влада до нас рідко прислуховується, а ситуація непроста. Маємо не звичайний, а каліфорнійський грип, який дуже небезпечний. Те, що влада прийняла рішення оголосити епідеміологічний стан лише в дев"яти регіонах — неправильно, бо люди пересуваються в інші області.

Запізнюється перший віце-спікер Олександр Лавринович та Микола Азаров й Олександр Єфремов — вони були на засіданні Верховної Ради. Швидко розсідаються. Слухають пропозиції свого лідера:

— Як кандидат у президенти даю доручення нашому фінансовому відділу частину виборчого фонду спрямувати на закупівлю необхідних ліків для передачі їх у регіони. У нас є благодійний рахунок, з якого ми виділили гроші на закупівлю пов"язок, ліків. Треба через наші відділення роздати це людям. Я особисто роздаватиму цю допомогу в регіонах, де перебуватиму.

Доручає частині депутатів ходити на засідання парламенту, а іншій — їздити по регіонах і роздавала медикаменти.

Один із міністрів опозиційного уряду Віктор Корж виходить у коридор. Його запитують, скільки Янукович виділить на боротьбу з грипом. Він відповідає, що не знає. Не в курсі й Олександр Лавринович. Уточнює, що це партійні кошти, які збирали для президентської кампанії.

Про суму "ГПУ" запитала самого Януковича:

— Усе залежатиме від вартості й кількості медикаментів, пов"язок і так далі, — відповідає. — Як тільки буде підходити черговий платіж, в цьому братиме участь наш благодійний рахунок — усе, що не вистачатиме — братимемо з мого виборчого фонду. Скажу так — із поточних рахунків.

Скільки коштів у виборчому фонді "регіоналів", Янукович говорити відмовляється.

Тягнибок віддав мільйон на боротьбу з грипом

Для профілактики та лікування грипу виділив зі свого виборчого фонду 1 млн грн кандидат у президенти, лідер Всеукраїнського об"єднання "Свобода" 40-річний Олег Тягнибок. Каже, що це четверта частина всіх його коштів на рекламну кампанію. 30 жовтня він закликав не скупитися й інших претендентів на посаду глави держави:

— У нашому штабі ми прийняли рішення, що з тих коштів, які зібрали на виборчу кампанію, вилучити мільйон гривень і перевести їх для боротьби з тією невідомою хворобою, яка насувається на Україну.

Зараз ви читаєте новину «Янукович особисто роздаватиме марлеві пов"язки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі