четвер, 17 травня 2007 18:11

Янукович не приїхав на Майдан

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Віктора Януковича чекали на Майдані дві з половиною години
Віктора Януковича чекали на Майдані дві з половиною години

У середу на майдані Незалежності зібралося близько тисячі людей. В основному — студенти та люди похилого віку.

Очікували, що на Майдан приїде виступити прем"єр-міністр Віктор Янукович. Він мав повідомити про досягнуті домовленості щодо дострокових виборів.

Третя година дня, майже 30-градусна спека. Люди стелять на асфальті покривала, сидять чи лежать на них. Дехто тримає прапори  Партії регіонів, Соціалістичної та Комуністичної партій. Хтось ховається від сонця під парасолями. Хтось узагалі засинає, поклавши голову на купу складених прапорів. Мітингувальники роззуваються, обливаються водою.

— Привстань, — штурхає чоловіка, який заснув на землі, сусіда. — Он тебе камера знімає!

На сцену виходить у білій сукні "регіоналка" Ганна Герман, 48 років.

— Я не вмію говорити голосно, але думаю, що ви мене почуєте, — каже мітингувальникам. — Наше літо хоче вкрасти злодійка. Вона хоче замість того, щоб ми поїхали десь відпочити, послати нас на вибори.

Ну... Вообще я поддерживаю Ющенко

Герман повідомляє, що вибори мають відбутися восени. Хоча вранці у Верховній Раді вона розповідала журналістам: має відчуття, що вони будуть у липні.

— Щось народ пасивний, — каже один хлопець іншому. — Януковича нам давай! — кричить у бік Герман.

На сцену запрошують лідера комуністів 54-річного Петра Симоненка. Він виходить у чорному костюмі й синій краватці.

— Команда всадников без головы при поддержке "майданутых соратников" сегодня чинит произвол в стране, — заявляє комуністичний лідер. — И страна находится на грани гражданского противостояния.

Член Партії регіонів харків"янин Ігор не на диктофон зізнається — за участь у сьогоднішньому мітингу його учасники отримують по 100 грн. Розповідає, що приїхав сюди вранці автобусом. На запитання, чим подобається Янукович, відповідає:

— Ну... Вообще я поддерживаю Ющенко за его дружбу с Грузией. А если президентом будет Янукович, то Россия-редиска заграбастает и Украину, и Грузию.

Мітинг триває до 17.30. Так і не дочекавшись Януковича, люди розходяться.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не приїхав на Майдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі