пʼятниця, 18 грудня 2009 07:10

Агітатори Яценюка ходитимуть по підприємствах і знайомих

Громадська організація кандидата в президенти Арсенія Яценюка "Фронт змін" з понеділка почала прибирати агітаційні намети з вулиць усіх міст країни через морози. тепер агітатори ходитимуть по підприємствах і знайомих.

Попри морози, досі агітують із наметів за трьох інших кандидатів у президенти — лідера Партії регіонів Віктора Януковича, голову Верховної Ради Володимира Литвина та лідера "Свободи" Олега Тягнибока.

— Нам поки що ніхто не говорив, як працюватимемо, може, й на самісінький Новий рік потрібно буде вийти, — говорить агітаторка "Свободи" з намету на Контрактовій площі у столиці 58-річна Ольга. — Холодно, не те слово. Ми з напарницею по черзі ходимо в метро грітися. Чай із дому у термосі приносимо, бутерброди. Іноді тут щось купуємо поїсти. Але багато не беремо, бо що тоді заробиш? Виплачують нам зароблене раз на тиждень. По-різному платять — від 100 гривень.

На вулиці тріскучий мороз. Жінка кутається в синю куртку з жовтим написом "Свобода". Каже, що уніформу видали на час роботи. Потім слід повернути.

Серед агітаторів говорять, що найбільше платять у Партії регіонів. Їхні намети стоятимуть до середини січня.

— Отримуємо 10 гривень за годину, — розповідає агітаторка з намету Януковича на Індустріальному мосту в Києві 51-річна Марія Боженко. — Людей уже набрали давно. Хоча нові все йдуть та йдуть. Їм відмовляють, але у базу вносять — можуть знадобитися для акцій на Майдані після виборів.

Не згортатимуть намети й агітатори Литвина. Двоє з них стоять на столичній вул. Героїв Севастополя.

— Стоятимемо до кінця виборчої кампанії, — каже 28-річний Олексій Клебанов. — Платять 7 гривень на годину, але проситимемо більше. Коли нас наймали, обіцяли 10. Через морози від нас багато пішло, тому, мабуть, піднімуть  зарплату.

Зараз ви читаєте новину «Агітатори Яценюка ходитимуть по підприємствах і знайомих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі