понеділок, 06 жовтня 2008 17:57

Яценюка фінансуватимуть Пінчук, Гайдук та Ахметов

Вихідними в Чернівцях голова Верховної Ради 34-річний Арсеній Яценюк підтвердив, що збирається створювати партію.

— Я не хочу, щоб це був політичний проект у формі акціонерного співтовариства, — запевняє він.

Назву майбутньої партії Яценюк поки що не оприлюднює. Обіцяє присутність у ній людей, які ще не працювали у Верховній Раді.

Спікер збирається брати участь у дострокових виборах. Для цього партія має існувати не менше року. Яценюк припускає, що створить блок з іншими партіями. Політологи говорять: може йтися про його союз із Віталієм Кличком та Сергієм Тігіпком. Коли останній очолював 2003 року Нацбанк, Арсеній Яценюк працював у нього першим заступником.

У політикумі подейкують, що до створення партії Яценюка приєднався депутат Київради Дмитро Андрієвський від Блоку Кличка. У серпні він очолив Українську селянську демократичну партію. Два тижні тому Андрієвський заявив, що незабаром проведе з"їзд і перейменує УСДП.

— Андрієвський уже "проколювався" із Кличком, зокрема 2006-го вони не пройшли до парламенту з блоком "Пора-ПРП". Партією Яценюка займаються серйозніші менеджери, такі як Тігіпко, — каже директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, 53 роки. — Задіяні там гроші мільярдерів Віктора Пінчука, Віталія Гайдука, Ріната Ахметова, того ж Тігіпка.

Він переконує, що ці великі бізнесмени хочуть мати вплив на фракцію Яценюка. Наприклад, під час створення коаліції.

— Яценюк діє поступово: спочатку зайде у Верховну Раду з гарним результатом. Потім Віктор Ющенко вдруге стане президентом на п"ять років, а на наступні президентські вибори вже вийде Яценюк, — додає Карасьов.

Зараз ви читаєте новину «Яценюка фінансуватимуть Пінчук, Гайдук та Ахметов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі