середа, 19 грудня 2012 06:00

Яценюк розповів, що опозиція робитиме в парламенті

"Батьківщина", "Свобода" та УДАР оголосили про створення Ради опозиції. До неї потраплять керівники фракцій. Головуватимуть по черзі.

Рада опозиції обговорюватиме проекти законів, вирішуватиме, які вносити. Розповідає голова фракції "Батьківщина" 38-річний Арсеній Яценюк. Нині опозиція має 10 блоків першочергових законопроектів. Ініціюватимуть створення тимчасових комісій з розслідування порушень під час виборів. Друге — створення комісії з розслідування складання присяги нардепами, які відмовилися входити до фракції "Батьківщина" — Андрієм та Олександром Табаловими. Також внесуть проекти законів про персональне голосування, імпічмент президента і скасування пільг чиновникам.

Опозиція має три завдання для новоствореної Ради, додає політолог 43-річний Сергій Таран. Перше — пропонувати альтернативні шляхи розвитку країни. Друге — координувати роботу опозиції поза парламентом. Від цього залежить успіх на президентських виборах 2015 року. Третє — рутинна робота у Раді з дотриманням регламенту.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк розповів, що опозиція робитиме в парламенті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі