четвер, 11 вересня 2008 19:30

Яценюк думає про власну партію

Голова Верховної Ради 34-річний Арсеній Яценюк може створити власну партію. У разі проведення дострокових виборів він не бачить себе в списках "Нашої України", із якою потрапив до нинішнього парламенту.

У середу спікер заявив, що нині в Україні існують здебільшого не партії, а "політичні клуби з харизматичними лідерами".

У політикумі подейкують, що Яценюк говорив із мільярдером Рінатом Ахметовим. Він нібито готовий підтримати грошима та інформаційно. Натомість пропонує, щоби другою людиною в партії стала секретар Ради національної безпеки й оборони Раїса Богатирьова. Її нещодавно виключили з Партії регіонів за критику Віктора Януковича. Ахметов цим невдоволений, останнім часом він втрачає вплив у "Регіонах".

— Якщо я буду будувати політичний проект, то вся Україна дізнається, хто його підтримує, — відказує Яценюк на запитання про гроші Ахметова.

Президент аналітичного центру "Відкрита політика" Ігор Жданов, 40 років, каже, громадяни хочуть нової політичної сили: 33 відсотки виборців вважають, що потрібно створювати третю силу, яка була б рівновіддалена від "помаранчевих" і "біло-блакитних".

Жданов припускає, що Арсеній Яценюк хоче стати більш самостійним політиком. У рамках "Нашої України" зробити це буде важко.

У Партії регіонів визнають, що тривалий час у кулуарах розмовляють про можливу участь в одному проекті Яценюка й Богатирьової. Додають, що така партія  перспективна. Але треба вкласти в неї багато грошей.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк думає про власну партію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі