середа, 07 липня 2010 07:16

"Я думав, з Юлькою буде погано. Тепер бачу, що із цими буде ще гірше"

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  У вівторок під час засідання Ради ”регіонал” Юрій Каракай роздивляється фотографії, де він спілкується у сесійній залі з однопартійцем Станіславом Скубашевським. Такі зображення нардепів парламентські фотографи продають по 60 гривень за штуку
У вівторок під час засідання Ради ”регіонал” Юрій Каракай роздивляється фотографії, де він спілкується у сесійній залі з однопартійцем Станіславом Скубашевським. Такі зображення нардепів парламентські фотографи продають по 60 гривень за штуку

У вівторок зранку біля Верховної Ради збираються понад сотня представників громадських організацій. Кілька тримають клітки з білими голубами, ніжки в яких перев"язані синьо-жовтими стрічками.

У цей час на подвір"я парламенту заїжджає чорний "хаммер" за $75 тис. Із нього виходить "нунсівець" Юрій Кармазін, 52 роки.

— Я раніше їздив на "фольксваґені". Там полетів компресор, — розповідає. — А щоб привести з-за кордону деталі, треба віддати колосальні гроші. Тому мені дешевше їздити на "хаммері". Я купив це авто два роки тому на своє 50-річчя. Дозволив собі подарунок із тих грошей, які отримав за вислугу років, як державний радник юстиції.

Заходить усередину. У кулуарах нардепи обговорюють можливість прийняття у другому читанні Бюджетного кодексу.

— Ми проти. В документі не врахували жодної поправки від опозиції, — каже "нунсівка" Ксенія Ляпіна, 46 років.

Біля трибуни виступає лідер Компартії 57-річний Петро Симоненко. Вимагає звільнити віце-прем"єра з економічних питань Сергія Тігіпка за внесення до Ради "непідготовленого" проекту Податкового кодексу:

— Тігіпко показав свою неспроможність і безвідповідальність.

У кулуарах один із "литвинівців" скаржиться на те, що Партія регіонів не прислухається до них:

Мені дешевше їздити на "хаммері"

— От Литвин обурився, що зняли нашого міністра Бойка. І що з того? Ніхто і слухати його не став. "Регіонали" роблять, що хочуть. Я думав, що нам з Юлькою буде погано. Тепер бачу, що із цими буде ще гірше. Знаю, що вже збираються звільняти наших губернаторів.

На ранковому засіданні в напівпорожній залі парламентарі голосують за скасування 12-річки у школах. Також голосують за запровадження обов"язкової дошкільної освіти для 5-річних дітей.



Тігіпка порівняли з Остапом Бендером


"Бютівка" Ольга Боднар, 45 років, зареєструвала в Раді постанову про звільнення віце-прем"єра Сергія Тігіпка та міністра економіки Василя Цушка.

— Я хочу, щоб наша країна не потерпала від тих "чудових" реформ, які пропонує Тігіпко, — пояснює. — Він переробив податкову в поліцію, влаштувавши простим громадянам 1937 рік. Під час виборів багато хто із людей сприйняв його гасло про те, який він великий реформатор. Але й Остап Бендер теж був таким. А Цушка я не вважаю фахівцем у галузі економіки. Його призначення було незаконним. Як і Тігіпка.

Опозиція також зареєструвала постанову про звільнення міністра палива та енергетики Юрія Бойка.

— Це голосування буде перевіркою для коаліції, на які гроші існує Партія регіонів, — говорить автор документа "бютівець" Сергій Соболєв, 48 років. — У Стокгольмі Україна визнала свої борги перед фірмою Фірташа, який є партнером Бойка. Далі таке продовжуватися не може. Ця трійця — Бойко, Фірташ і Хорошковський — хай краще займаються бізнесом. Але не за рахунок держави.

Зараз ви читаєте новину «"Я думав, з Юлькою буде погано. Тепер бачу, що із цими буде ще гірше"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі