пʼятниця, 06 листопада 2009 07:04

Зоряна Власюк померла на дев"ятому місяці вагітності

У четвер минуло дев"ять днів відтоді, як померла 21-річна Зоряна Власюк із села Варваринці Теребовлянського району Тернопільщини. Вона була на дев"ятому місяці вагітності. Дитину лікарі врятували.

— Зоряна загрипувала 7 жовтня, коли ще ніхто не чув про епідемію, — згадує вдівець Анатолій Власюк, 26 років. — Температура піднялася до 37 градусів. Ми напоїли її гарячими чаями, і все наче пройшло. Назавтра температура знову піднялася.

В обласній лікарні Зоряні Власюк зробили кесарів розтин. Дитина народилася здоровою.

— Після родів жінці стало краще. Разів 20 перепитала, чи справді дочка народилася, чи здорова. Сказала, що хоче назвати її Евеліною. Мама говорить: Евеліна Анатоліївна — це ж язик зломиш. Зоряна відказала, що не страшно. Не хотіла, щоб дочку Маруською чи Оксаною називали.

У породіллі почали відмовляти легені.

— Лікарі підключили апарат штучного дихання. Тримали Зоряну в сонному стані. Так вона пролежала більше тижня. О шостій ранку 26 жовтня батьки подзвонили, що померла.

Анатолій Власюк сидить у літній кухні. Поряд із будинком — сільський клуб, яким він завідує. Із дружиною тримав у селі бар.

— Я знав Зоряну з дитинства, наші мами дружили. Увагу на неї звернув 2005-го, вже після армії. Поїхали до них на праздник. Після цього, куди не ходив, всюди її бачив. Поняв, що влюбився. А освідчився в Польщі. Був там на заробітках, працював на полі. Коли сезон закінчився, Зоряна до мене приїхала. Відпочивали у Вроцлаві. Вона раніше ніде не їздила, їй сподобалося. Планували, як дитина трохи підросте, разом у Єгипет полетіти.

Зоряну Власюк поховали у рідному селі. Дівчина — під наглядом медиків у дитячій обласній лікарні. Днями Анатолій планує забирати її додому.

— Буду сам виховувати. Мама поможе.

Зараз ви читаєте новину «Зоряна Власюк померла на дев"ятому місяці вагітності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі