пʼятниця, 07 червня 2013 06:15

Випускника придавило стіною

— Усі букети, які діти готували на свій випускний, понесли на могилу Віті. Він помер у п'ятницю, ховали в неділю. Школярам робилося погано на похороні, так переживали. Такої смерті у дитини не має бути, — каже Світлана Мартинюк, заступник директора середньої школи у селі Карпилівка Сарненського району Рівненщини.

31 травня у селі загинув випускник 17-річний Віктор Макарицький. Увечері він з двома друзями пішов до пасовища, аби припнути коней.

— Почалася гроза, і хлопці вирішили сховатися у напівзруйнованій будівлі, яка стоїть у полі, — розповідає Тамара Лисенко з обласного управління міліції. — Це була колишня їдальня сільгосппідприємства "Промінь", у неї частково обвалився дах. Друзі ризикнули перечекати негоду там. Один з юнаків почув дивний тріск і крикнув товаришам, щоб тікали. На Віктора впало залізобетонне перекриття. Хлопці не змогли витягнути його, викликали рятувальників.

У селі кажуть, на Макарицького завалилася стіна. Він помер на місці.

Через смерть учня скасували випускний, а видачу атестатів перенесли на інший день.

— Хлопець був опорою для матері-вдови, бо батько помер торік. 24 травня якраз були роковини по Валерію Макарицькому, — згадують у сільраді. — Матір сама виховує ще троє синів і доньку-восьмикласницю.

— Вітя любив грати у футбол, їздив на змагання з легкої атлетики, — додає Світлана Мартинюк. — Був закоханий у дівчину з нашої школи. Ми на них надивитися не могли, так ніжно він за нею упадав. Хотів поступати у Сарни у вище професійне училище на будівельника.

Зараз ви читаєте новину «Випускника придавило стіною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі