середа, 27 червня 2012 05:15

На могилі відьми кровоточить кущ

У селі Вікторівка Доманівського району Миколаївської області на могилі Марії Головко виріс кущ акації. Із нього тече сік, схожий на кров. Марія Матвіївна померла 1964 року. Її родичі роз'їхалися із села. Тому за могилою ніхто не наглядає. У червні 50-річна Тетяна Банова, наглядачка місцевого кладовища, вирішила прибрати могили.

— Почала косити траву на могилі, аж бачу, ноги всі у бризках крові, — згадує Тетяна. — Думала, поцарапалася. Провела рукою по ногах, а ранок немає. Лезо коси теж у крові було. Подумала, що ящірку зарізала. Обернулася, а за мною кущ, який я наполовину зрізала, у крові. З обламаного гілля і з обірваних листків капає кров на землю. Я аж присіла з переляку.

Тетяна Миколаївна знайшла схожі кущі на кладовищі. Із них сочився білий сік.

— Нарвала оберемок гілок із кровавого куща і пішла в село. Питала в людей, що це за рослина така. Ніхто не міг повірити, що з неї кров капає. Обламали всі схожі кущі в селі. У жодного не було крові. Тільки в того, що на могилі, таке є. Хотіла відправити листа в програму "Битва екстрасенсів", але три рази комп'ютер ламався. Ніби та сила не хотіла, щоб про неї дізналися. Коли пішла до батюшки в церкву показувати вирвані гілки, сік із них витік. Витягую їх із сумки, а вони сухі, нічого не капає.

Місцеві жителі бояться ходити в ту частину кладовища, де росте кущ, що кровоточить.

— Я знала покійну, — говорить Ніна. — Усі казали, що вона відьмою була. Мені навіть її невістка розказувала, що вона чаклувала вдома, зілля всяке варила. Колись вона з одною жінкою посварилася і наколдувала так, що все молоко від чужої корови в її корову перейшло. Якщо із кимось посвариться, то в нього всі тварини дохли. Тому з нею старалися не говорити.

Тетяна Банова показує могилу, де виріс кущ. Вона не обгороджена, замість хреста — бетонна стела із металевою зіркою зверху.

— Відьму хоронили не по-християнськи, без відспівування і без служби, — говорить Тетяна. — Бо навіть хреста не поставили на могилі. Я чула від старих людей, що відьми тяжко помирають. Щоб помогти їхній душі вийти, часто навіть кришу зривають у домі. Може, душа покійниці застряла між небом і землею і жінка з могили просить про допомогу? Я сказала про це священику і попросила відслужити на могилі службу. Але він відмовив. Пояснив, що замовляти службу мають родичі, а не чужі люди.

Місцеві жителі відвезли гілля рослини в Одеський національний університет ім. Мечникова.

— Рослина називається амфора, різновид акації, — говорить кандидат біологічних наук Світлана Коваленко. — У деяких представників цього роду буває злегка червоний колір соку.

— Відомі випадки, коли тіла померлих не розкладаються, — каже столичний біоенергетик Олександр Сидоренко, 49 років. — Кущ міг дотягнутися корінням до тіла відьми і черпати з неї сили. Кровоточення дерева може бути попередженням перед якоюсь бідою.

Зараз ви читаєте новину «На могилі відьми кровоточить кущ ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі