четвер, 06 жовтня 2011 16:43

МІЛІЦІЯ МАЛА СПРАВУ З КІЛЕРАМИ, А НЕ З ІДЕЙНИМИ ТЕРОРИСТАМИ

30 вересня у селі Кошари Одеської області троє озброєних кілерів-рецидивістів убили двох і поранили чотирьох міліціонерів. Наступного дня злочинців оточили в невеликому одеському готелі. Майже 5 годин 300 правоохоронців стріляли в бандитів. Врешті будинок розстріляли з гранатометів. Двоє кілерів загинули, один зник ще до початку операції, повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

Дмитро ТИМЧУК, 39 років, керівник Центру військово-політичних досліджень

- Найбільше запитань викликає штурм в Одесі. Було відомо місцезнаходження злочинців, їхня приблизна кількість і озброєння. Це - одна з найпростіших ситуацій, що постійно відпрацьовують спецпідрозділи МВС. Жителів будинку і навколишніх будівель евакуюють, спецназ нейтралізує противника світлошумовими та димовими гранатами і штурмом бере приміщення. Але цього чомусь ніхто навіть не пробував робити.

МІЛІЦІЯ МАЛА СПРАВУ З КІЛЕРАМИ, А НЕ З ІДЕЙНИМИ ТЕРОРИСТАМИ, готовими захищатися до останньої краплі крові. ТАКИХ ЗНАЧНО ПРОСТІШЕ СХИЛИТИ ДО ЗДАЧІ В ПОЛОН. Однак правоохоронці 5 годин вели перестрілку, маючи в супротивниках двох осіб із легким озброєнням.

Дії правоохоронців створили реальну загрозу життю і здоров'ю жителів міста. Куля з автомата АК-74 зберігає забійну силу на дальності півтора кілометра. Тобто МІГ БУТИ УБИТИЙ АБО ПОРАНЕНИЙ БУДЬ-ЯКИЙ СТОРОННІЙ ГРОМАДЯНИН. Розповідь керівництва МВС про те, що мешканці прилеглих будинків "не хотіли евакуюватися", звучить смішно. Під час надзвичайних ситуацій ніхто цивільних не питає, чого вони хочуть. А якби у злочинців були заручники? Вони були б трупами.

МІЛІЦІЯ НЕ ЗМОГЛА ЕФЕКТИВНО ПРОВЕСТИ НАЙПРОСТІШУ ОПЕРАЦІЮ. Вона не була спланована. Використали не міліцейські, а військові засоби. Не виключено, начальство злякалося відповідальності за можливі жертви серед спецназівців. Тоді навіщо МВС потрібен спецназ?

Світова практика така, що В ПОДІБНИХ СИТУАЦІЯХ МІНІСТР ІЗ ЗАСТУПНИКАМИ ПИШЕ РАПОРТ ПРО ВІДСТАВКУ. АБО ЙОГО ЗНІМАЮТЬ ІЗ ПОСАДИ. Розповіді про недоліки забезпечення МВС не витримують критики. Якщо Могильов усвідомлював ці недоліки, треба було подавати у відставку раніше, зі зрозумілим і простим формулюванням: "не можу гарантувати, що МВС здатне виконувати поставлені завдання".

Зараз ви читаєте новину « МІЛІЦІЯ МАЛА СПРАВУ З КІЛЕРАМИ, А НЕ З ІДЕЙНИМИ ТЕРОРИСТАМИ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі