неділя, 02 квітня 2023 12:44

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ зайшли на позиції, які покинули окупанти – Дмитрашківський

ЗСУ зайшли на позиції, які покинули окупанти – Дмитрашківський
Росіяни відступили з деяких позицій на Донбасі, ЗСУ вже там. Фото: ілюстративне, Генштаб ЗСУ

Окупаційні війська Росії були змушені відступити з деяких позицій на Донецькому напрямку.

Зараз українські захисники облаштовують там оборонні позиції, повідомив керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський в телемарафоні "Єдині новини" 2 квітня, передає Gazeta.ua.

"Завдяки злагодженим та вмілим діям наших захисників на Донецькому напрямку ворог відступив із деяких позицій, зараз ми облаштовуємо ці позиції для ведення оборонних дій", – сказав Дмитрашківський.

Він зазначив, що росіяни зазнають значних втрат в особовому складі та техніці. При цьому, за даними розвідки, в районі Верхньоторецького спостерігається накопичення техніки. Тож є припущення, що найближчим часом окупанти можуть спробувати розпочати більш потужні бойові дії з цього напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Військові готові до будь-яких наказів. Хочуть у наступ, коли оборона затягується" – Юрій "Мілан" Гаврилишин

За словами речника, з'явилася інформація щодо появи "вагнерівців" для наступу на Авдіївку, але підтвердження цьому поки немає.

Минулої доби, 1 квітня, окупанти здійснили 30 штурмових дій в районі Авдіївки, Мар'їнки та Карлівки. У ніч на 2 квітня – 10. При цьому усі наступальні дії відбувалися без підтримки техніки, лише в одному випадку росіяни застосували два танки, додав Дмитрашківський.

На Запорізькому напрямку загарбники проводять фортифікаційні роботи, постійно вдосконалюються та проводить тактичні заняття. Речник зазначив, що сьогодні росіяни намагалися проводити розвідку, але розвідувальну групу накрили вогнем.

31 березня Сили оборони на Лимансько-Куп'янському напрямку знищили САУ "Гвоздика", збили безпілотник армії РФ, ліквідували 35 росіян, ще 75 поранили. Всього позаминулої доби зафіксували 12 боєзіткнень, повідомив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ зайшли на позиції, які покинули окупанти – Дмитрашківський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі