пʼятниця, 20 жовтня 2023 05:05

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ тиснуть на російські позиції - карти боїв від ISW
8

Аналітики ISW показали оновлені карти боїв
Фото: ISW
Аналітики ISW показали оновлені карти боїв
Аналітики ISW показали оновлені карти боїв
Аналітики ISW показали оновлені карти боїв
Аналітики ISW показали оновлені карти боїв

Українські військові поступово просуваються і тиснуть на російські позиції.

Є успіхи під Кліщіївкою, Андріївкою та Курдюмівкою. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

На Луганщині російські війська продовжили атаки вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна. Відеозапис із геолокацією, опублікований 19 жовтня, показує, що російські війська просунулися на північ від Іванівки.

Генштаб повідомив, що російські війська провели безрезультатні атаки поблизу Синівки, Іванівки, Кислівки, Надії та Макіївки.

Російські та українські війська також вели бої біля Лимана Першого та Петропавлівки.

На Донеччині ЗСУ провели вдалі наступальні операції під Бахмутом. Українські війська досягли успіху під Кліщіївкою, Андріївкою та Курдюмівкою, а також просунулися вглиб російської оборонної лінії у напрямку Досвідченого.

19 жовтня російські війська провели наступальні операції навколо Авдіївки і досягли незначного просування.

Генштаб повідомив, що українські війська відбили російські атаки в районі Авдіївки, Новокалинового, Степового, Північного та Першотравневого.

Російські війська провели успішний наступ на південний захід від Донецька 19 жовтня.

Генштаб повідомив, що українські сили відбили російські атаки в районі Мар'їнки та Новомихайлівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ підсмажили два "Солнцепьока" росіян. Авіація вдарила по пункту управління

На півдні 19 жовтня російські війська провели обмежені контратаки в районі кордону Донецької та Запорізької областей, але не досягли будь-яких заявлених чи підтверджених успіхів. Українські війська відбили російські атаки поблизу Золотої Ниви та Новомайорська.

За словами російських джерел, українські війська провели невдалу наземну атаку у районі кордону Донецької та Запорізької областей 19 жовтня.

Російські блогери стверджували, що українські війська обороняються вздовж лінії Старомайорське - Урожайне, але не проводять активних атак з метою завоювання нових позицій у цьому районі через важкі російські авіа- та артилерійські удари.

19 жовтня українські війська продовжили наступальні операції у західній частині Запорізької області та просунулися вперед. Генштаб та інші українські військові джерела повідомили, що українські війська досягли успіху на південь від Роботиного та південний захід від Вербового і просунулися на 400 м у невстановленій частині західного Запорізького фронту.

19 жовтня російські війська продовжили контратаки в західній частині Запорізької області і досягли незначного підтвердженого просування.

Російські війська атакували на захід від Роботиного, у напрямку Новоданилівки та поблизу Вербового. Російське командування постійно перекидає до цього району тактичні резерви, що складаються з реорганізованих тактичних груп мобілізованих військ для підтримки російських контратак на українських флангах у цьому районі.

Російські джерела продовжували обговорювати масштабніші, ніж зазвичай, українські наземні операції на східному (лівому) березі Херсонської області 19 жовтня, і українські сили, ймовірно, зберігають обмежену присутність у деяких районах східного берега поблизу берегової лінії річки Дніпро та Антонівського залізничного мосту.

Відомий російський блогер 19 жовтня заявив, що дві українські диверсійно-розвідувальні групи бригади морської піхоти України форсували річку Дніпро, розгромили російські війська у цьому районі та закріпились у селі Кринки.

За 603 дні українські війська знищили понад 290 680 окупантів, 9437 броньованих машин ворога, 4992 танки, 324 гелікоптери, 320 літаків, 20 кораблів і катерів і підводний човен росіян.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ тиснуть на російські позиції - карти боїв від ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі