середа, 26 жовтня 2022 16:15

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ повідомили про ситуацію на Донбасі: де намагається тримати оборону ворог

ЗСУ повідомили про ситуацію на Донбасі: де намагається тримати оборону ворог
26 жовтня вогнем нашої артилерії була знищена колона з п'яти автомобілів. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупанти все ще намагаються наступати на Бахмутському й Авдіївському напрямках.

Водночас, на Сватовському напрямку загарбники намагаються побудувати лінію оборони. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий.

"Ми продовжуємо натиск на Сватовському напрямку. Сьогодні там вогнем наша артилерія лікувідувала колону з п'яти автомобілів. Також у селі Новоіванівка Луганської області знищили склад боєприпасів і, за попередніми даними, 10 осіб із так званого підрозділу кадирівців", – повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Період позиційної оборони" – Маляр про ситуацію на фронті

За його словами, на цьому напрямку ворог будує оборону, намагається максимально використовувати місцевість, інженерні засоби.

"Відтак, ми зараз працюємо над тим, насамперед артилерія, щоб знищити ці його можливості", – сказав Череватий.

Речник додав, що на Бахмутському й Авдіївському напрямках ворог намагається прорвати оборону українських військових, проте не може досягти там успіху.

Українські військові продовжують завдавати ударів по позиціях російських окупантів на південному фронті.

Водночас росіяни посилюють штурми в Донецькій області. Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії й опублікувало карту боїв у Twitter 26 жовтня.

Згідно з британською картою, бої точаться на сході Луганщини. Збройні сили України атакують ворога в напрямку Сватового та Кремінної.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ повідомили про ситуацію на Донбасі: де намагається тримати оборону ворог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі