понеділок, 27 травня 2024 10:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Зрадник під виглядом різноробочого шпигував за ЗСУ

Зрадник під виглядом різноробочого шпигував за ЗСУ
Агент РФ готував захоплення Красногорівки на Донеччині. Фото: СБУ

На Донеччині Служба безпеки затримала агента воєнної розвідки РФ, який відслідковував пункти дислокації українських військ, що обороняють Красногорівку.

Найбільше ворога цікавили координати бойових позицій артилерії та підрозділів безпілотних систем ЗСУ, які тримають під вогневим контролем штурмові групи окупантів, повідомила 27 травня пресслужба СБУ.

"Розвіддані потрібні були рашистам для підготовки бойових операцій, спрямованих на захоплення міста та подальшого просування на Курахівському напрямку. Щоб виявити пункти базування Сил оборони, російська спецслужба залучила свого агента - місцевого різноробочого. Під виглядом виконання підсобних робіт, він обходив територію громади, де приховано фіксував локації українських захисників", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадник шпигував за ЗСУ у найгарячіших точках фронту

Після розвідувальних вилазок фігурант повертався додому, щоб відзвітувати окупантам через анонімний чат у месенджері.

СБУ своєчасно викрила ворожі плани та затримала інформатора.

Фігурант перебував на прямому зв'язку з кадровим співробітником ГРУ. Його особу вже ідентифікували.

Воєнна розвідка РФ дистанційно завербувала чоловіка через його прокремлівські погляди, які він поширював серед знайомих.

Затриманому повідомили про підозру. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення.

На Дніпропетровщині затримали посадовця Укрзалізниці, який шпигував за військовими ешелонами ЗСУ. Контррозвідка Служби безпеки провела спецоперацію у Дніпрі, в результаті якої затримала ще одного агента ФСБ. Ним виявився посадовець однієї із вузлових станцій Укрзалізниці.

Зараз ви читаєте новину «Зрадник під виглядом різноробочого шпигував за ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі