субота, 15 квітня 2023 21:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський розкрив подробиці нових санкцій проти росіян

Зеленський розкрив подробиці нових санкцій проти росіян
Президент України Володимир Зеленський зробив заяву щодо запровадження чергових санкцій проти росіян. Фото: скріншот з відео

У суботу, 15 квітня, оприлюднені ще два санкційні укази проти осіб та компаній, які розділяють провину за російський терор або допомагають йому.

Зокрема, це санкції проти осіб, які пропагують державу-терориста, прикриваються спортом. Про це у вечірньому зверненні повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Проти тих, хто повʼязаний із її посадовцями. Окремий перелік – це IT-компанії, які спонсорують терор чи дають цифрові можливості для продовження агресії", – зазначив глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський півтори години говорив з Макроном

Зеленський наголосив, що усі українські санкції синхронізуються із санкціями глобальними, це неминучий процес.

"Дякую всім у міжнародних інституціях та у державах-партнерах, хто працює разом із нами, з урядовцями, з РНБО, спецслужбовцями, з нашим Офісом", – сказав президент.

Президент додав, що санкційний тиск на всіх, хто винен у цій агресії, блокування їхніх активів та можливостей на рівні всього світу – це самозахист світу і вже зараз від будь-яких інших можливостей агресій.

"Повернення миру та його стабільність не мають альтернатив", – резюмував президент України.

Президент Володимир Зеленський двома указами надав чинності рішенню Ради національної безпеки і оборони України від 15 квітня 2023 року про застосування персональних спеціальних економічних й інших обмежувальних заходів до 438 фізичних осіб та 254 юридичних.

Персональні санкції застосували стосовно 351 громадянина Росії. Зокрема щодо науковців і підприємців.

Серед юридичних осіб товариства з обмеженою відповідальністю "Газпромнафта-цифрові рішення", "РТ-Інвест транспортні системи" та "Група компаній "Іннотех", акціонерні товариства "Ікс-Холдинг" і "Софтлайн трейд".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розкрив подробиці нових санкцій проти росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі