четвер, 30 березня 2023 13:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Запеклі бої тривають майже в середмісті: у мерії розповіли про ситуацію в Бахмуті

Запеклі бої тривають майже в середмісті: у мерії розповіли про ситуацію в Бахмуті
У Бахмуті тривають запеклі бої. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У Бахмуті запеклі бої тривають майже у центрі міста. Російські військові також хочуть перерізати в'їзд до Бахмута, там також тривають бої.

У місті ще є запаси їжі та води, але пересуватися там цивільним небезпечно через постійні хаотичні обстріли. Про це у коментарі Суспільному розповів заступник міського голови Бахмута Олександр Марченко.

За його словами, для цивільних в'їзд у місто зараз закритий. Ситуація зі зв'язком також складна. Але є місця, де встановлені системи Starlink, У такий спосіб місцеві жителі виходять на зв'язок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серед ночі окупанти закидали ракетами два населених пункти: відомі наслідки

"Кожен день отримуємо дані про зруйноване майно, будинки, які горять, про поранених мешканців міста. Дуже багато зруйнованого житла, яке не фіксується зараз, бо немає змоги фіксувати", ‒ розповів Марченко.

За його словами, у Бахмуті нині залишаються близько 2700 людей. Серед них є діти.

"Цифра коригується, евакуюються люди. Вивозити жителів допомагають військові ЗСУ", ‒ додав Марченко.

Українські захисники знищили під Бахмутом Донецької області склад боєкомплекту та військову техніку окупантів. Для цього бійцям вистачило одного пострілу, повідомила пресслужба Сухопутних військ Збройних сил України.

Російські окупанти продовжують штурм Бахмута. Сили оборони за добу, 29 березня, відбили на цьому напрямку 28 атак, повідомив Генштаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Запеклі бої тривають майже в середмісті: у мерії розповіли про ситуацію в Бахмуті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі