неділя, 20 серпня 2023 09:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза висока: Росія вивела в Чорне море підводний ракетоносій

Загроза висока: Росія вивела в Чорне море підводний ракетоносій
Російські загарбники тримають у Чорному морі носій "Калібрів". Фото: slovoidilo.ua

Загроза нових ракетних ударів по Україні залишається досить високою.

Увечері 19 серпня росіяни вивели у Чорне море підводний ракетоносій, споряджений чотирма ракетами "Калібр". Про це в ефірі національного телемарафону розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

За її словами, окупанти намагаються виснажити українську протиповітряну оборону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Їм треба вшиватися": у ЗСУ повідомили про знищення російських човнів у гирлі Дніпра

"Зараз дев'ять кораблів у Чорному морі, серед них один ракетоносій, підводний човен. Один корабель прикриває обстановку у Чорному морі. Ракетну небезпеку ми оцінюємо як високого рівня загрози, оскільки пуск з підводного човна ускладнений для виявлення системами ППО. Тому на сигнали повітряної тривоги треба реагувати дуже оперативно", ‒ сказала Гуменюк.

Вона додала, що запас "Калібрів" у росіян нині ще великий. Його достатньо, щоб продовжувати шантаж і терор українців. Тим більше, Росія продовжує виробляти нові ракети.

"Це найголовніший чинник того, що вони не закінчуються. Так, це не такі темпи, які вони мали на початку вторгнення, але не можна недооцінювати ворога. Вони виготовляють ракети і найкращий механізм припинення цього - посилення санкцій", ‒ зазначила Гуменюк.

Протягом минулої доби російські загарбники завдали п'ятьох ракетних та 61 авіаційного удару по Україні, повідомив вранці 20 серпня Генеральний штаб Збройних сил України.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою, наголошують у Генштабі.

Зараз ви читаєте новину «Загроза висока: Росія вивела в Чорне море підводний ракетоносій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі