неділя, 20 серпня 2023 08:59

Спецтема: Війна Росії проти України

"Їм треба вшиватися": у ЗСУ повідомили про знищення російських човнів у гирлі Дніпра

"Їм треба вшиватися": у ЗСУ повідомили про знищення російських човнів у гирлі Дніпра
Російські окупанти намагаються відправляти диверсійні групи човнами. Фото: glavcom.ua

Російські загарбники продовжують маневрувати у гирлі Дніпра. Вони намагаються підвезти боєприпаси й замінити особовий склад на постах.

Однак, українські військові відстежують ворога й успішно його знищують. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

Зокрема, успішно українські захисники відпрацювали минулої доби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська армія щомісяця втрачає до 640 артилерійських стволів

"Вони там маневрують, намагаючись замінити особовий склад на постах, підвести боєприпаси. Ми кожного разу їх відстежуємо і знищуємо, знаходячи і пункти їхнього базування. За минулу добу знищили ще три човни", ‒ сказала Гуменюк.

За її словами, для диверсій росіяни почали використовувати переобладнані цивільні човни.

"Упертість росіян у тому, що вони продовжують з'являтися на тих ділянках, де їх знищили. Думаю, до них уже дійшло, що їм треба звідти вшиватися", ‒ додала Гуменюк.

Російські окупанти намагаються відновити роботу Чонгарського і Генічеського мостів, влаштовують там понтонні переправи. Обидва мости суттєво пошкоджені. Про це сказала керівниця об'єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 20 серпня становлять уже понад 257 470 окупантів. За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 460 російських загарбників. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «"Їм треба вшиватися": у ЗСУ повідомили про знищення російських човнів у гирлі Дніпра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі