субота, 20 серпня 2022 20:27

Заарештовану яхту російського мільярдера продадуть на аукціоні: куди підуть гроші

Заарештовану яхту російського мільярдера продадуть на аукціоні: куди підуть гроші
Російську супер'яхту Axioma російського мільярдера Дмитра Пумп'янського продадуть на аукціоні. Фото: TheYachtGuy Official

У вівторок, 23 серпня, уряд Гібралтару проведе перший аукціон з продажу яхти Axioma підсанкційного російського мільярдера Дмитра Пумп'янського.

Про це повідомляє ВВС. Судно було конфісковано в Гібралтарі в березні 2022 року за борги. Вартість суперяхти складає $75 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США намагаються арештувати літак путінського олігарха за $90 млн

Судно, облаштоване шістьма розкішними гостьовими каютами, басейном, 3D-кінотеатром, тренажерним залом, джакузі та повністю обладнаним спа-салоном.

Також яхта має гараж для водних мотоциклів і спорядженням для підводного плавання.

Виручені від продажу яхти кошти підуть на користь американського інвестиційного банку JP Morgan, який стверджує, що Пумп'янський винен йому понад $20 млн.

Яхта була побудована 2013 року й спочатку називалася "Червона площа".

Пумпянський є власником і головою виробника сталевих труб ВАТ "ТМК", Постачальника "Газпрому". Статки 58-річного олігарха оцінюються в $2,2 млрд.

Олігарх Олександр Ярославський не дотримався своєї обіцянки. Він досі не продав 60-метрову яхту Kaiser вартістю $50 млн, хоча обіцяв це зробити ще в березні.

Отримані кошти бізнесмен мав передати на відновлення Харкова.

Зараз ви читаєте новину «Заарештовану яхту російського мільярдера продадуть на аукціоні: куди підуть гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі