четвер, 03 березня 2022 01:33

Спецтема: Війна Росії проти України

За тиждень вбили майже 9 тис. російських окупантів - Зеленський

За тиждень вбили майже 9 тис. російських окупантів - Зеленський
"Окупанти отримають від українців тільки одне - відсіч, люту", - сказав глава держави. Фото: president.gov.ua

За тиждень українська армія знищила майже 9 тис. російських окупантів.

Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

"Кожен окупант повинен знати - вони тут нічого не отримають. Нікого не підкорять. Навіть якщо вони можуть нагнати більше техніки і більше людей - це нічого для них не змінює.

Куди б вони не зайшли - всюди їх знищать. У них не буде тут спокою, їжі, жодної тихої хвилини. Окупанти отримають від українців тільки одне - відсіч, люту. Що вони запам'ятають, що таке вітчизняна війна.

Так, для нас, українців, це вітчизняна війна. Ми пам'ятаємо, як починаються вітчизняні війни і знаємо, чим вони закінчуються для загарбників.

Наша армія робить все, щоб зламати ворога остаточно. Майже дев'ять тисяч вбитих росіян за один тиждень", - сказав глава держави.

На Миколаївському напрямку окупантам доводиться десятками гвинтокрилів забирати своїх "двохсотих" і "трьохсотих", заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Петиція до НАТО про закриття неба зібрала необхідні голоси

"Ми народ, який за тиждень зламав плани ворога. Плани, які будувалися роками підло, прораховано, з ненавистю до нашої країни, людей. Але ми їх зупинили і б'ємо.

Наші військові, прикордонники, тероборона, навіть прості фермери беруть у полон російських військових щоденно.

Моральний стан ворога дедалі більше погіршується, дедалі більше окупантів втікають назад у Росію. Від нас, усіх, хто виганяє ворога "Джавелінами", "Стугнами", гарматами, танками, літаками, гвинтокрилами, усім, що стріляє.

Але українці б'ють ворога і без зброї. Я щиро захоплююся героїчними, мирними мешканцями Конотопа, Баштанки, Енергодару, Мелітополя, інших міст та сіл України, які не пускають окупантів, перекриваючи їм все", - сказав Зеленський.

"Проженемо з ганьбою, як роблять ті прості люди, які виганяють окупантів з продуктових магазинів, коли російські військові намагаються знайти собі їжу. Це не воїни наддержави. Це розгублені діти, яких використали. Заберіть їх додому", - заявив президент.

24 лютого президент країни-агресора РФ Володимир Путін оголосив про початок "воєнної операції" в Україні.

З цього часу українські військові знищили 211 ворожих танків, 862 бойові броньовані машини, 85 артилерійських систем, 40 реактивних систем залпового вогню, 30 літаків, 31 гелікоптер.

Зараз ви читаєте новину «За тиждень вбили майже 9 тис. російських окупантів - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі