вівторок, 26 березня 2013 18:15

За сварку з дружиною жителя села на Донеччині вбили та підклали під колеса?

За сварку з дружиною жителя села на Донеччині вбили та підклали під колеса?
Фото: polittech.org

41-річного жителя села Луганське (Марїнський район Донецької області) Михайла Буцького поховали 25 березня. Пізно увечері 21 березня після сварки з дружиною його викрали 4 міліціонери. За інформацією прокуратури Донецькох області, в злочині брали участь 5 чоловік, у тому числі один чоловік, який не є працівником міліції, та організував цей злочин.

Всі п'ятеро на одній легковій машині приїхали в село для вирішення конфліктної ситуації з 41-річним місцевим. Удома вони побили хазяїна та його 74-річного батька, після чого наділи на нього наручники та відвезли на автомобілі до траси "Донецьк-Запоріжжя", де висадили та залишили самого.

Близько 23.00 того ж дня тіло мертвого Буцького знайшли на дорозі в районі тренувальної бази "Шахтар". За даними судово-медичної экспетизы, чоловіка збила машина.

- До будинку приїхали четверо, один був одягнений в міліційну форму, троє - в спецодяг чорного кольору. Батько хазяїна отримав тілесні ушкодження, а сам хазяїн був вивезений в невідомому напрямі, - повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донеччанин, якого побили міліціонери і викинули на трасу, загинув під колесами машини

Викрадачами виявилися 4 працівників Донецького міського управління міліції.

- Прийняті заходи по звільненню цих працівників з органів, - повідомив на брифінгу 26 березня начальник Донецького міського управління міліції Юрій Седнєв. - Потерпілий, знаходячись в стані алкогольного сп'яніння, почав погрожувати своїй дружині. Вона поїхала до куми в Донецьк. Щоб врегулювати конфлікт, в діалог включився чоловік куми - спробував змінити агресивне відношення дебошира до дружини. Кум подзвонив знайомому співробітникові міліції, щоб той допоміг втихомирити потерпілого. Наш співробітник подзвонив своїм друзям. Перевищивши повноваження, вони обмежили його свободу, посадили до машини, та повезли його в Донецьк, до дружини. Але по дорозі він поводився неадекватно. Машина зупинилася, його намагалися напоумити, але нічого не вийшло. Потерпілий вийшов і самостійно пішов у бік будинку по трасі, так і потрапив під машину.

Керівник управління запевнив, що навіть якщо вину его підлеглих не буде доведено в суді, до лав МВС вони вже не повернуться. В момент здійснення злочину учасники не знаходилися при виконанні обов'язків.

- Оперуповноважений знаходився у відпустці, дільничний інспектор міліції знаходився на вихідному після добового чергування, а ще двоє співробітників спецроти патрульно-постової служби закінчили того дня службу, - уточнив Седнєв.

У селі ж люди упевнені, що Михайла вбили, а потім, вже мертвим підкинули під машину, щоб представити пригоду як звичайне ДТП.

- Мужик цей взагалі-то був тихий, спокійний, але останні два роки щось з його психікою сталося таке, недобре. Того дня його бачили і з вилами, і з ножицями. Але і міліціонери приїхали до нього не з порожніми руками. Вони були в масках та з автоматами. На Михайла наділи наручники та заштовхали його в машину, після чого його вже живим ніхто не бачив, - розповіла Gazeta.ua сусідка покійного в селі Луганське.

Прокуратура Донецької області відкрила кримінальне провадження за ч. 2 статті 365 ("Перевищення влади або службових повноважень") КК України. Чоловікові куми теж загрожує відповідальність – йому інкримінують організацію викрадення.

Зараз ви читаєте новину «За сварку з дружиною жителя села на Донеччині вбили та підклали під колеса?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі