понеділок, 15 лютого 2016 09:42

За підозрою в розстрілі групи Ендрю затримали ще одного розвідника

За підозрою в розстрілі групи Ендрю затримали ще одного розвідника
Фото: ternopillive.com.ua

Демобілізованого бійця розвідроти Павла Долженка із позивним "Крим" затримали у неділю, 14 лютого, за підозрою в розстрілі зведеної мобільної групи у "сірій зоні" під Щастям.

Про це повідомив його товариш по службі, юрист Леонід Маслов.

За його словами, Долженку пред'явили підозру за ч.2 ст.115 "Умисне вбивство з обтяжуючими обставинами". Така ж підозра була пред'явлена в п'ятницю старшині окремої розвідроти 92-ї ОМБ Олександру Свідру з позивним "Змій".

"Різниця тільки в тому, що "Змія" допитали і пропустили через поліграф без адвоката. У "Крима" адвокат був. Виходячи з наявних у моєму розпорядженні матеріалів, усі підозри йому і "Змію" грунтуються на тому, що в 92 бригаді крім них ніхто цього зробити не міг.

100%-ве алібі хлопців на момент вибуху слідство пояснює тим, що вони встановили міни заздалегідь (між п'ятою і шостою ранку), повернулися в розташування роти і прикинулися, що сплять. А підірвав ці міни хтось інший.

На питання, звідки вони знали маршрут руху зведеної мобільної групи Ендрю (волонтера Андрія Галущенко - ред.), який все від всіх приховував і ні з ким планами не ділився, слідство відповідає так: вони розвідники і повинні все знати", - сказав Маслов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще трьох розвідників 92-ої бригади викликали на допит

Як відомо, 2 вересня у районі міста Щастя Луганської області була розстріляна зведена мобільна група, яка боролася з контрабандою. Загинув волонтер "Ендрю" і співробітник Державної фіскальної служби. Ще четверо бійців отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «За підозрою в розстрілі групи Ендрю затримали ще одного розвідника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі